Județul Bihor este singurul din țară unde persoanele aflate în carantină sunt testate pentru COVID-19, chiar dacă nu au simptome, a anunțat luni Prefectura Bihor.

Testare Covid-19Foto: pixabay.com

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Bihor, în completarea procedurilor în vigoare, în județ sunt testate toate persoanele aflate în carantină, pentru a preveni răspândirea comunitară a noului coronavirus.

Persoanele asimptomatice depistate pozitiv în urma testării sunt internate în Secția Exterioară a Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu (SCMO) din hotel Ceres, 1 Mai. Acești pacienți sunt externați, împreună cu aparținătorii lor, doar după obținerea a două rezultate negative consecutive la testele Covid-19, conform Prefecturii Bihor.

"Măsura de testare a persoanelor din carantină a fost luată pentru a proteja spitalele, pentru a nu supraaglomera Spitalul Clinic Municipal Oradea, unde se tratează cazurile grave, și pentru a preveni răspândirea virusului în comunitate”, a declarat prefectul de Bihor, Dumitru Țiplea.

Conform sursei citate, la Spitalul Clinic Municipal Oradea sunt internate la acest moment, 140 de persoane, în timp ce la Secția Exterioară SCMO din hotel Ceres sunt internate 320 de persoane. De la secția exterioară au fost externate, în intervalul 1-3 mai, 134 de persoane, iar din spital alte 47 de persoane.