Noua Zeelandă nu a înregistrat niciun caz nou de COVID-19 în ultimele 24 de ore, o premieră după data de 11 martie, au anunţat luni autorităţile sanitare din această ţară, potrivit Agerpres.

Ashley Bloomfield, Directorul-General pentru Sănătate din Noua Zeelandă, a declarat într-o conferinţă de presă organizată luni, faptul că niciun caz nou de contaminare nu a fost înregistrat în ultimele 24 de ore reprezintă un motiv de sărbătoare, dar şi-a îndemnat totuşi compatrioţii să rămână vigilenţi.

"În mod clar, aceste cifre sunt încurajatoare astăzi, dar este vorba despre un moment singular în timp", a precizat oficialul neozeelandez.

Noua Zeelandă şi-a relaxat măsurile stricte de izolare a populaţiei la domiciliu pe 29 aprilie, iar Ashley Bloomfield a avertizat că noile cazuri care ar putea să apară după această dată ar putea să nu fie incluse în eşantioanele de persoane testate.

Guvernul Noii Zeelande va lua o decizie în privinţa unei relaxări şi mai ample a restricţiilor pe 11 mai. Această ţară a raportat un total de 1.487 de cazuri de COVID-19, inclusiv 20 de decese.