​Suplimentarea mijloacelor de transport de suprafață ar putea duce la evitarea aglomerației de la metrou, susține secretarul de stat Raed Arafat care nu exclude intrarea pe rând la metrou. „Este posibil”, spune el.

Aglomeratie la metrouFoto: Hotnews

Alte măsuri de relaxare a traficului ar fi programul defazat, oamenii să vină în trei intervale orare, lucrul de acasă unde este posibil, măcar parțial, sau ture de două săptămâni acolo unde se poate.

„Cel puțin câteva luni va trebui să mergem așa, să ne obișnuim cu scanarea la intrare, nu numai la serviciu, să ajungem să ne obișnuim ca cineva să ne ia temperatura - e posibil să fie o măsură luată legal. Eu când întru în MAI mi se ia temperatura, de către jandarm, chiar dacă sunt secretar. Dacă e de la 37 în sus, nu mai intru”, a spus Arafat, la Digi 24.

„Nu știu dacă la metrou va fi fezabilă, dar s-ar putea în anumite locuri publice, la muzeu. Este o măsură la care se gândește toată lumea. Noi le-am introdus, dacă știu că am febră, simptome nu mai ies din casă - acest lucru trebuie să fie modul de comportament - dacă simți că ai o problemă. Vezi pe un coleg care este răcit, trimite-l acasă sau la medic. Vine sezonul gripal, nu o să mai știm cine e răcit și cine nu este răcit. Ai febra, nu mai vii”, a declarat Raed Arafat.

Cât privește birourile open-space, oficialul a precizat că „se lucrează la INSP cu alți colegi, deja avem câteva recomandări care vor fi validate, cum să se procedeze”.