Cadrele medicale de la Spitalul Municipal Blaj depistate joi la prima testare cu Covid-19 au primit sâmbătă rezultat negativ, acestea fiind externate, dar urmând să stea în izolare la domiciliu timp de 14 zile, relatează Agerpres.

Coronavirus in RomaniaFoto: Agerpres

„Toate testele efectuate ieri şi astăzi pentru personalul medical şi auxiliar de la Spitalul Blaj au fost NEGATIVE! În această situaţie se află şi cele 5 asistente medicale şi infirmiere care au fost depistate la prima testare cu COVID-19 şi care, acum, la o nouă testare, au primit rezultat NEGATIV! În urma rezultatelor, acestea vor părăsi spitalul în această seară şi vor rămâne în izolare la domiciliu, timp de 14 zile”, a anunţat, pe contul său de Facebook, primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul a mai transmis că a ieşit negativ şi testul pentru medicul infectat cu Covid-19.

„Acesta este în stare bună şi va continua tratamentul în spital, urmând să fie re-testat în ziua a 12-a şi a 13-a de la internare”, a menţionat Rotar.

Un medic, trei asistente şi două infirmiere de la Spitalul Municipal Blaj, unde sunt trataţi doar pacienţii cu forme severe sau grave de infecţii cu Covid-19 ori care au şi alte patologii cronice, au fost confirmaţi cu noul coronavirus, potrivit unui comunicat transmis joi de Spitalul din Blaj şi Primăria Blaj.

„La Blaj au fost confirmate 6 cazuri de infectare cu COVID-19, toate în rândul cadrelor medicale, în prezent internate la Spitalul Municipal Blaj, astfel: un medic şi o asistentă medicală care au lucrat în prima tură a spitalului în tratarea pacienţilor cu coronavirus. Medicul prezintă formă medie de îmbolnăvire, cu o evoluţie favorabilă, în timp ce asistenta medicală este asimptomatică; 2 asistente şi 2 infirmiere care urmau să intre în tură săptămâna viitoare şi care s-au infectat în afara Spitalului Blaj. Ele prezintă forme asimptomatice”, se preciza în comunicatul citat.