Numărul persoanelor care au murit din cauza infectării cu coronavirus în Franţa a crescut sâmbătă cu 166, ajungând la 24.760, în timp ce numărul persoanelor internate sau aflate la terapie intensivă continuă să scadă, a anunţat Ministerul Sănătăţii francez, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Coronavirus FrantaFoto: Profimedia Images

Bilanţul de sâmbătă este semnificativ mai mic decât cel de vineri, când s-au înregistrat 218 decese.

Din totalul deceselor, 15.487 de persoane au murit în spitale, iar 9.273 în unităţi medico-sociale, se arată într-un comunicat al ministerului.

Numărul persoanelor aflate în spital cu COVID-19 a căzut la 25.827, de la 25.887 vineri, iar numărul persoanelor la terapie intensivă cu COVID-19 a scăzut la 3.827, de la 3.878.

Ambele indicatoare sunt pe un trend descrescător de mai mult de două săptămâni.

Guvernul francez a decis sâmbătă prelungirea cu două luni, până la 24 iulie, a stării de urgenţă sanitară în vigoare pentru a lupta împotriva epidemiei de COVID-19, a anunţat ministrul Sănătăţii, Olivier Véran, potrivit AFP.

Introdusă 24 martie, starea de urgenţă sanitară este prelungită deoarece ridicarea sa la 23 mai "ar fi prematură", "riscurile de revenire a epidemiei" fiind "dovedite în cazul întreruperii bruşte a măsurile în vigoare", se arată în proiectul de lege examinat sâmbătă în consiliul de miniştri şi care ar urma să fie înaintat începând de luni parlamentului.

Textul precizează în special condiţiile de carantină pentru persoanele care vin în Franţa şi care sunt infectate cu virusul.

Proiectul de lege prevede de asemenea introducerea unui "sistem de informare" privind persoanele bolnave şi anturajul lor pentru o perioadă maximă de un an.