Italia a anunțat sâmbătă cel mai mare număr de decese în 24 de ore de la 21 aprilie, cu 474 de morți, conform AFP. Din acest toal de decese doar 192 au survenit în ultimele 24 de ore, restul de 282 fiind cazuri de decese din luna aprilie, dar care au fost raportate abia acum, explică La Stampa. Acest bilanț vine cu două zile înainte de începerea procesului de redeschidere a țării.

Coronavirus ItaliaFoto: Profimedia Images

Această creștere vine cu două zile înainte de începerea procesului de redeschidere a țării.

Cu aproximativ 29.000 de persoane, Italia este țara din Europa cel mai grav lovită de epidemie, dar și una dintre cele mai afectate la nivel mondial alături de Statele Unite, Regatul Unit, Spania și Franța.

Cu toate acestea, tendința pozitivă pare să continue în ceea ce privește cazurile de la terapie intensivă (1.539) și scăderea numărului de pacienți identificați (100.704), cel mai mic din 11 aprilie.

„Vă implor, nu vă coborâți garda”, a spus sâmbătă dimineață, înainte de publicarea acestor cifre, șeful grupului guvernamental italian de luptă anti Covid-19, Domenico Arcuri.

ERATA: Într-o versiune inițială a acestui articol se vorbea doar despre 474 de decese noi în 24 de ore. Articolul a fost actualizat cu defalcarea deceselor anunțate.