China a refuzat cererile Organizației Mondiale a Sănătății de a lua parte la o anchetă privind originile coronavirusului. Știm că unele investigații naționale sunt în curs, dar în acest moment nu am fost invitați să participăm”, a declarat pentru Sky News dr. Gauden Galea, reprezentantul OMS în China.

ChinaFoto: Profimedia Images

OMS și comunitatea de informații din SUA au ajuns la concluzia că coronavirusul este natural și nu a fost conceput genetic. Cu toate acestea, oficialii americani suspectează că agentul patogen ar fi putut fi ”scăpat” accidental dintr-un laborator, eventual de la Institutul de Virologie Wuhan sau Centrul pentru Controlul Bolilor din Wuhan.

Jurnalele de laborator „ar trebui să facă parte din orice raport complet, pentru o privire de ansamblu corectă asupra originilor virusului”, a spus dr. Galea.

Reprezentantul OMS a subliniat că „originile virusului sunt foarte importante, interfața animal-om este extrem de importantă și trebuie studiată. Prioritatea este să știm cât mai mult pentru a preveni reapariția. ”, a declarat ea.