Ministrul de Interne, Marcel Vela, face apel către români să aibă "un comportament corect de 1 Mai" și să mai reziste "puțin, pentru ca apoi să avem o perspectivă mai optimistă". El vorbește despre "răsăritul singur" de la Vama Veche, pe care spune că l-a văzut la televizor, și se declară impresionat de DJ-ul din Vamă care a pus muzică pe plaja pustie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Marcel Vela a postat pe Facebook un mesaj video, în care spune că toată lumea și-a făcut planuri de 1 Mai, dar, "ca întotdeauna, viaţa ne-a oferit imprevizibilul”.

"Avem o zi superbă cu mult soare, deși se anunțau ploi și vijelii. Urmărind jurnalul de știri din această dimineață am văzut în Vama Veche un răsărit superb, dar era un răsărit singur. M-a impresionat un DJ care prin muzica lui făcea să răsune plaja printre pescăruși și valuri, spunând câteva cuvinte deosebite. Acum este așa, dar avem tot timpul din lume ca apoi să ne bucurăm de fiecare răsărit", afirmă Vela, care le mulțumește și reporterilor pentru că "ne-au adus mai aproape marea".

El mai spune că au fost suplimentate efectivele de Poliție din teren "pentru a preveni posibile riscuri", pentru că vrea "să fim cu toții bine".

"Haideți să avem un comportament corect. Trebuie să mai rezistăm puțin pentru ca apoi să avem o perspectivă optimistă", adaugă Marcel Vela.