De 1 Mai, mulți bucureșteni au ieșit la cumpărături în Piața Obor. Imaginile transmise de Poliția Capitalei arată oameni echipați cu măști care stau la rând, păstrând distanța, pentru a intra în hală. În schimb, Pădurea Băneasa, loc în care se iese tradițional de Ziua Muncii, este pustie. Stațiile de metrou sunt și ele goale.

Piata Obor 1 MAIFoto: Captura video

În imaginile transmise de Poliția Capitalei se poate vedea că în Piața Obor oamenii stând la coadă ca să intre în hală, păstrând distanța și echipați cu măști, iar unii și cu mănuși.

În schimb, în Pădurea Băneasa este pustiu.

Și stațiile de metrou sunt goale.

Autoritățile îi avertizează pe oameni să stea acasă și să renunțe la picnicurile tradiționale de 1 Mai sau la minivacnața de la mare, pentru că altfel am putea avea o explozie de îmbolnăviri. Poliția Capitalei le-a transmis românilor că de data aceasta de 1 Mai trebuie să facă grătarul acasă, în familie, și că "nu vor fi tolerate abaterile de la normele de convieţuire socială" sau încălcările prevederilor Ordonanţelor Militare. Poliția reamintește că amenzile pentru nerespectarea ordonanțelor sunt cuprinse între 2.000 și 20.000 de lei.