​Direcția Administrare Patrimoniu, serviciu în subordinea Primăriei Slatina, condusă de Emil Moț (PSD), a atribuit recent, prin negociere directă, un acord cadru de peste 9 milioane de lei (fără TVA) pentru achiziția de dezinfectanți, măști și mănuși în municipiu, arată datele din Sistemul Electronic de Achiziții publice. Firma câștigătoare pare a fi la primul astfel contract major, după ce în trecut a câștigat diverse contracte mai mici pentru furnizarea de materiale promoționale.

Primaria SlatinaFoto: Primaria Slatina

Direcția Administrare Patrimoniu, serviciu public în subordinea Primăriei Slatina, a atribuit în data de 7 aprilie 2020 către firma Solutions Line SRL (CUI 18239745) un contract de peste 9,02 milioane lei (fără TVA) pentru "achiziția de dezinfectant de mâini și piele, mască în 3 straturi cu 3 pliuri, mănuși de protecție", conform datelor din SEAP.

Contractul a fost atribuit prin negociere fără publicarea prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială de ofertare, justificarea publicată în SEAP fiind: 'extrema urgență determinată de evenimente care nu puteau fi prevazute de către autoritatea contractantă', repectiv starea de urgență decretată la nivel național în urma pandemiei de COVID-19.

Întrucât contractul atribuit are o durată de 2 luni și suma este una foarte mare, fără să fi fost publicate cantitățile și beneficiarii achiziției, HotNews.ro a încercat să afle răspunsuri atât de la Direcția Administrare Patrimoniu și Primăria Slatina, cât și de la reprezentanții firmei câștigătoare.

Contactat telefonic de HotNews.ro, reprezentantul firmei Solutions Line, Răzvan Mirel Chiriță, nu a dorit să ofere prea multe detalii despre contract, precizând că informațiile despre cantități și beneficiari ar trebui să le prezinte autoritatea contractantă.

  • "Eu nu am nicio calitate pentru a vă da detalii, nu sunt instituție publică. Vă pot spune că este vorba de un contract cadru. Sunt niște sume maximale, nu înseamnă că se și tranzacționează sau în cât timp se tranzacționează.", a spus luni Răzvan Chiriță.

Acesta nu s-a arătat mirat de valoarea contractului, precizând că firma Solutions Line "a mai câștigat și alte licitații."

Datele din SEAP consultate de HotNews.ro nu indică alte contracte similare câștigate de firma Solutions Line, ci doar contracte mai mici majoritatea pentru furnizarea de diverse materiale promotionale personalizate (pixuri, agende, steaguri etc.)

Click pentru a deschide

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Răzvan Chiriță (născut în Slatina, Olt, în anul 1985) este asociat unic al firmei Solutions Line SRL.

HotNews.ro i-a solicitat joi, 30 aprilie, lui Răzvan Chiriță să spună dacă a mai câștigat alte contracte similare, dar până la publicarea acestui articol acesta nu a transmis un răspuns.

Primaria Slatina: Pînă acum am plătit 3.671.000 de lei pe 343.000 măști, 343.000 perechi de mănuși și 8450 de litri de dezinfectanți

Click pentru a deschide

Primăria Slatina a transmis către HotNews.ro răspunsul Direcției Administrare Patrimoniu la întrebările legate de cantitățile și beneficiarii acestui contract.

Redăm mai jos aceste informații:

"Cantitățile maximale prevăzute în contractele subsecvente aferente acordului-cadru n5.3635/07.04.2020 ce urmează a se achiziționa sunt:

a) măști protecție 833.000 bucăți

b) mănuși 833.000 perechi

c) dezinfectant 21.350 litri

2. S-a încheiat un acord cadru prin aplicarea procedurii de negociere fără publicare prealabilă a unui anunț de participare în conformitate cu prevederile art. 104 alin. 1 lit. c din legea nr. 98/2016 privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune lucrări publice și a contractelor de concesiuni servicii, cu modificările și comletările ulterioare.

În baza acordului cadru au fost încheiate două contracte subsecvente pe perioada decretării stării de urgență conform Decretului nr. 195/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 212/16.03.2020 și Decretului nr. 240/2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 311/14.04.2020.

Cantitățile maximale cumulate aferente celor două contracte subsecvente sunt cele menționate la punctul 1.

3. Cantitățile achiziționate în prezent sunt:

a) măști protecție 343.000 bucăți;

b) mănuși 343.000 perechi

c) dezinfectant 8.450 litri,

iar suma plătită până în prezent este de 3.671.000 lei.

4. Potrivit prevederilor art. 6, alin. 1 din Ordonanța Militară nr. 4/2020 "Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune", în prezent sunt montate dispozitive la cele aproximativ 1400 scări de bloc care sunt în evidență la nivelul municipiului Slatina și se va asigura în permanență dezinfectanți pentru acestea pe toată perioada stării de urgență decretată la nivel național.

Pe raza unității administrativ teritoriale există un număr de aproximativ 34.000 de unități ocative, iar măștile și mănușile sunt distribuite săptămânal locuitorilor unităților menționate până la încheierea stării de urgență. (..)"

Citește aici integral precizările transmise HotNews.ro de Primăria Slatina.