Numărul cazurilor de coronavirus la nivel global a depășește, vineri dimineață, 3,2 milioane, în timp ce numărul deceselor este de peste 230.000, dintre care aproape 90% în Europa şi Statele Unite, potrivit centralizării Johns Hopkins University pe platforma arcgis.Rata șomajului în SUA se ridică la 18,4%, iar jumătate din statele americane relaxează restricțiile impuse din cauza pandemiei. Statele europene constinuă și ele diminuarea restricțiilor, în timp ce războiul viral dintre SUA și China continuă pe fondul acuzațiilor președintelui american Donald Trump că virusul își are originea în laboratorul din Wuhan, care a fost realizat și cu finanțare americană, în pofida concluziilor serviciilor de informații SUA care spun că noul coronavirus nu a fost creat de om.

Coronavirus Spania, copilFoto: Profimedia Images/Andreas Solaro/AFP

Cele mai noi informații despre pandemie, LIVETEXT:

00.44 Organizația Mondială a Sănătății, care a cerut Beijingului să se alăture cercetărilor privind apariția noului coronavirus, a susținut vineri că acesta este „de origine naturală”

22.44 ​Numărul deceselor cauzate de coronavirus a ajuns vineri în Franța la 24.594, în ultimele 24 de ore raportându-se alte 218 morți.

19.35 Marea Britanie a raportat vineri alte 739 de decese din cauza coronavirusului

19.20: Cercetătorii care lucrează pentru armata SUA dezvoltă un nou test care poate detecta coronavirusul imediat după infectare

15.25: Coronavirus Ungaria: Cu spitalele evacuate de pacienți cronici sau chiar după un AVC, oamenii suferă sau mor la domiciliu

14.15: Iranul a anunțat vineri 63 de noi decese în ultimele 24 de ore, raportând de asemenea o reducere a infecțiilor, în timp ce face apel la oameni să rămână vigilenți în continuare.

14.10: Premierul Japoniei, Shinzo Abe, a spus că revizui starea de urgență și tinde spre extinderea acestea după 4 mai cu aproximativ încă lună.

14.05:Macron spune că 11 mai nu va fi un semnal că Franța se întoarcere la viața normală

12.45: Bilanțul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns vineri în Spania la 24.824

11.05:Creștere record a cazurilor de coronavirus în Rusia în 24 de ore

10.15:Secretarul ONU critică lipsa de coordonare a puterilor globale în lupta cu Covid-19: Divizarea comunității internaționale a dus la răspândirea virusului / China și SUA sunt absolut vitale

09.25:Premierul Ungariei, Viktor Orban, avertizează cu privire posibilitatea unui al doilea val de Covid-19 în octombrie-noiembrie

09.05:

Los Angeles, prima metropolă importantă din SUA care va testa gratuit toți rezidenții

08.20: Peste un milion de oameni s-au vindecat de Covid19, la nivel global

06.50: Coronavirus: China raportează 12 noi cazuri

Preşedintele Donald Trump s-a declarat joi convins că noul coronavirus ar fi avut originea într-un laborator de virusologie chinezesc, dar a refuzat să prezinte dovezi, crescând astfel nivelul tensiunilor în relaţia cu Beijingul pe subiectul originii bolii COVID-19.

După ce săptămâni la rând a insitat spunând că are autoritate totală pentru a decide când și cum se va redeschide economia țării, Trump a lăsat la latitudinea fiecărui guvernator să decidă când vor face asta.

Aproximativ 20 de state au relaxat restricțiile de când Goergia a deschis această cale săptămâna trecută. Texas și Florida au anunțat planuri de a face acest lucru zilele viitoare.

Germania, considerată ca unul dintre cei mai buni elevi europeni în gestionarea coronavirusului, a decis joi o diminuare a unor restricţii, deschizând în anumite condiţii lăcaşuri de cult, muzee, expoziţii şi grădini zoologice.

Cehia va permite organizarea evenimentelor culturale și sportive care presupun participarea până la 100 de persoane, măsura urmând a intra în vigoare de la 11 mai, ca parte a planului de relaxare treptată a restricțiilor.

Citește și: