Noul coronavirus a provocat 289 de noi decese în Franţa în ultimele 24 de ore, ceea ce a crescut bilanţul total la 24.376 de decese de la 1 martie, a anunţat joi directorul general al Sănătăţii, Jerome Salomon, relatează Agerpres.

Restrictii coronavirus FrantaFoto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Serviciile de terapie intensivă arată din nou un bilanţ negativ de mai puţin de 188 de pacienţi faţă de ziua precedentă, crescând totalul lor la 4.019, a precizat oficialul francez.

Un vârf a fost atins la 9 aprilie cu aproape 7.200 de pacienţi.

Joi, încă 26.283 de pacienţi se aflau spitalizaţi pentru COVID -19. Dar aproape 50.000 de pacienţi (49.476) au reuşit să părăsească spitalul vindecaţi de la începutul epidemiei, a subliniat Jerome Salomon.

În plus, în aşteptarea relaxării prevăzute începând cu 11 mai, guvernul a plasat 35 de departamente în zona ''roşie'', inclusiv întreaga regiune pariziană şi sfertul de nord-est al ţării. Această hartă provizorie, care va fi actualizată, corespunde circulaţiei coronavirusului şi tensiunilor privind capacităţile de terapie intensivă.

Departamentele metropolitane urmează să fie împărţite între zone ''roşii'' şi ''verzi''. Pentru acestea din urmă, o prezenţă mai redusă a virusului va face posibilă organizarea unei relaxări mai mari a restricţiilor.