Actualizat - Situația la 30 aprilie

GRAFIC ​INTERACTIV Harta cazurilor de coronavirus din fiecare județ din România. Situația la zi a infectărilor, deceselor și vindecărilor

de Victor Cozmei     HotNews.ro
Joi, 30 aprilie 2020, 12:41 Actualitate | Coronavirus


Graficul cazurilor de coronavirus - 30 aprilie
Foto: geo-spatial.org
​România a depășit pragul de 12.000 de cazuri confirmate de coronavirus și e aproape de pragul de 700 de decese. Cel mai mare focar din țară este în continuare Suceava, cu peste 2.700 de cazuri confirmate, cu peste 120 de decese cu COVID-19 și cu municipiul reședință de județ și comunele din jur în carantină totală. Pe locul doi, la distanță, Bucureștiul cu peste 1.250 de cazuri. Vezi situația cazurilor la nivel de județ într-o hartă interactivă, mai multe date statistice și grafice cu ultimele informații oficiale.

 • Instrumentul interactiv cu privire la răspândirea COVID-19 în România a fost realizată independent de către comunitatea geo-spatial.org.

Vezi mai jos datele colectate din surse oficiale și independente privind cazurile din țară:

 • COVID-19 - Conține lista județelor după numărul de cazuri și, mai jos (cu scroll), harta cazurilor pe județe, harta deceselor pe județe, harta vindecărilor pe județe și ZONELE DE CARANTINĂ din Suceava și Țăndărei, precum și graficul infectărilor confirmate pe zile. Totodată conține numărul cazurilor vindecate și decesele, pe județe, în funcție de informațiile apărute pe canale oficiale sau în presa locală.
 • Hărți - Conține o hartă cu situația la nivel european,o hartă comparativă care arată emisiile de noxe de dinaintea pandemiei și de după, o hartă cu puncte de interes social din România, o hartă grafică ce prezintă situația intrărilor și ieșirilor din România începând cu 26 martie, precum și o hartă cu infrastructura spitalicească din țară.
 • Statistici - Conține o serie de grafice interactive cu date STATISTICE GENERALE (pe scară logaritmică: cazuri unice, curba infectărilor, vindecărilor și deceselor, dar și grafice cu frecvența pe grupe de vârste, de generații, distribuția după gen ș.a.), precum și statistici la nivel european și cum se compară România cu evoluția pandemiei în alte state (inclusiv date despre decese și date raportate la milionul de cetățeni sau la 100.000)Graficul de mai jos este reprezentat pe scară logaritmică*
Graficele au fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități, precum și informații din presă și alte surse deschise.


----
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

15876 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  m-am uitat la Bihor (Joi, 30 aprilie 2020, 14:31)

  ..13 [utilizator]

  Mai mult de jumatate din cazurile depistate acolo au fost identificate in ultimele 15 zile.
  Cred ca este doar o singura cauzapentru aceasta crestere testarea care a inceput sa fie efectuata acolo.

  ce concluzie se poate trage?
  Ca numarul celor infectati dar asimptomatici este cel putin egal cu 3/4 din total infectii detectati cu teste sau ca numarul celor asimptomatici este 3 ori mai mare decat cel al celor cu simptome - Daca calculele sunt corecte se paote estima un numar de persoane imunizate si vedea cat de departe suntem de procentul de70^% necesar pentru o imunizare de masa. estimez ca vor fi necesare 3 valuri de infectii - toamna 2020 si primavara 2021 pentru a se atinge imunizarea colectiva - Poate intre timp ajunge si vaccinul.

  Cred ca testarea se va impune la inceputul sezonului de gripa.
  Acum pare ca este folosita doar pentru o numarare mai exacta a cazurilor.- aviz pentru Fi Rea.

  Practic se poate estima si un numar de teste necesar astfel incat sa acoperi necesarul viitor si sa nu mai dai in balbaiala ca nu ai teste si in acelasi timp sa pregatesti din timp capacitatea de citire a testelor si de informare a cetatenilor afectati.
 • 0 (0 voturi)    
  Scala... (Joi, 30 aprilie 2020, 15:24)

  RaduPăun2 [anonim]

  Este foarte important ca scala principalului grafic este logaritmica. Lucrurile arata complet diferit folosind o scala liniara.


Abonare la comentarii cu RSS

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by