​Autorităţile din oraşul suedez Lund vor să împrăştie găinaţ în parcul din oraş pentru a se asigura că locuitorii nu vor ieşi la plimbare şi să petreacă, joi, având în vedere că în această perioadă ar trebui să aibă loc o sărbătoare regională de care se bucură de obicei mii de locuitori ai oraşului, scrie BBC.

Lund, SuediaFoto: Flickr

Mulţi dintre cei 30.000 de locuitori ai oraşului Lund obişnuiesc să se adune pe strădă, în ultima zi din aprilie, pentru a sărbători "Noaptea Valpurgiei" - o sărbătoare de origine germană, dar ţinută de mai multe ţări scandinave.

"Lund ar putea deveni un epicentru de răspândire al coronavirusului în timpul acestui festival, aşa că am considerat că este o inițiativă bună", a spus preşedintele comitetului de mediu al consiliului local, Gustav Lundblad.

„Mai mult, astfel avem ocazia să fertilizam spaţiile verzi, dar să nu-i lăsăm pe oameni să stea la terase din cauza mirosului", a mai spus Lundblad, adăugând că probabil singurul dezavantaj este că mirosul se va simţi peste tot, nu doar în zona parcurilor.

„Este vorba despre excremente de pui. Nu pot garanta că mirosul neplăcut nu se va răspândi în tot oraşul. Dar ideea este să-i ținem pe oameni cât mai departe de parc”, a mai declarat oficialul oraşului.

Numărul total al cazurilor de infecții cu Covid-19 a depășit pragul de 20.000 în Suedia, au anunțat miercuri autoritățile citate de Reuters. În același timp, au fost anunțate încă 107 decese, bilanțul total al victimelor ajungând astfel la 2.462 de la izbucnirea epidemiei.

Statisticile prezentate miercuri de Agenția Publică de Sănătate arată o creștere a numărului de infecții cu 681 de cazuri în ultimele 24 de ore, în total 20.302 persoane infectate.

Suedia este una dintre țările europene care au decis să nu recurgă la măsuri drastice de carantină, permițând școlilor și afacerilor să rămână deschise în mare parte. Rata mortalității din cauza pandemiei este însă cea mai mare între statele nordice.