Angelina Friedman are 101 ani, o vârstă cu care se poate mândri, mai ales că a învins de-a lungul vieţii sale gripa spaniolă, cancerul şi, recent, COVID-19, maladie care a făcut mii de morţi la New York, mai ales în rândul persoanelor vârstnice, relatează EFE, citată de Agerpres.

Femeie de 101 ani, vindecată de coronavirus (twitter)Foto: Hotnews

Angelina Friedman, care locuieşte într-un cămin de bătrâni din nordul statului New York - astfel de centre au fost puternic afectate de pandemie -, a fost diagnosticată cu COVID-19 în luna martie, dar a reuşit să învingă boala, la fel cum a făcut cu gripa spaniolă în secolul trecut şi cu un cancer, a informat marţi cotidianul New York Post.

Potrivit familiei sale, bătrâna a supravieţuit deoarece are "un ADN supraomenesc".

"Mama mea este o supravieţuitoare", a spus fiica ei, Joanne Merola, care a amintit că Angelina a supravieţuit "unor avorturi, hemoragii interne şi cancerului".

Fiică de imigranţi italieni, Angelina Friedman s-a născut în 1918 la bordul unei nave ce se îndrepta spre Statele Unite, într-un moment în care gripa spaniolă făcea ravagii, la fel cum se întâmplă în prezent cu noul coronavirus, dar a scăpat teafără. Mama ei a murit la naştere, iar ea şi cei doi fraţi ai ei au rămas în grija tatălui, în cartierul Brooklyn.

Angelina a fost căsătorită, iar un moment dat atât ea cât şi soţul ei au fost diagnosticaţi cu cancer. "Ea a supravieţuit, el nu", a povestit fiica ei.

Pe 21 martie, bătrâna a fost dusă la spital pentru o procedură medicală de rutină, însă atunci când medicii i-au făcut testul pentru noul coronavirus, rezultatul a ieşit pozitiv. După o săptămână petrecută în spital, a fost retrimisă la căminul de bătrâni, unde a stat în izolare până în data de 20 aprilie, când testul a fost repetat, iar rezultatul a fost negativ.

Primul lucru pe care l-a cerut Angelina Friedman după aceea au fost fire pentru împletit, a spus fiica ei, care în tot acest timp nu şi-a putut vizita mama. Însă ea i-a trimis mesaje de încurajare mamei sale: "Mergi înainte mamă, vei supravieţui nouă tuturor".