3 asistente și o infirmieră care lucrează în secția de Terapie Intensivă de la Institutul Fundeni, cel mai mare spital din România, sunt infectate cu coronavirus. Toate cele 4 angajate testate pozitiv lucrau pe aceeași tură, precizează reprezentanții spitalului. Toți pacienții internați în secția ATI au fost testați, iar rezultatele testelor sunt negative.

Institutul FundeniFoto: AGERPRES

La Institutul Fundeni sunt testați pentru COVID-19 toți pacienții care necesită internarea. De asemenea, sunt testaţi toţi angajaţii care lucrează în secţiile cu bolnavi în stare gravă.

Mulți dintre pacienții internați la Institutul Fundeni sunt cazuri grave: cancer, transplant sau operații la inimă. Din cauza imunității foarte slăbite, sunt practic cele mai vulnerabile categorii, în cazul infecției cu coronavirus.

Conducerea Institutului Fundeni dă asigurări că face toate eforturile să țină secțiile cu pacienți imunodeprimaţi cât se poate de sigure. De aceea, este testat personalul care intră în zonele verzi. Se încearcă astfel să nu fie dus nici un pacient, indiferent de simptome, în secțiile unde sunt pacienți internați cu boli grave.

Primele cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate la Institutul Fundeni pe data de 18 aprilie: o asistentă și doi pacienți.

După toate cazurile de infectare descoperite până acum la Fundeni au fost făcute anchete epidemiologice și s-a făcut decontaminarea secțiilor, mai spun reprezentanții spitalului.

Spital modular de triaj în curtea Institutului Fundeni

În curtea Institutului Fundeni a fost construit un mini-spital modular de triaj format din 7 containere, destinat triajului pacienților suspecți de coronavirus. Spitalul a fost construit în timp-record în urma unei strângeri de fonduri lansate de un ONG înființat chiar de medicii de la Fundeni.

Mini-spitalul de triaj "va proteja pacienții vulnerabili și cadrele medicale și ne ajută să desfășurăm corect actul medical", a declarat medicul Dana Tomescu, inițiatoarea proiectului și șefa Secției ATI 3 de la Institutul Fundeni.