La cei 98 de ani ai săi, doctorul Christian Chenay, cel mai bătrân medic din Franţa, continuă să profeseze într-un mediu ridicat de risc, în ciuda ameninţării cumplitului coronavirus, mai ales pentru persoanele înaintate în vârstă, scrie BBC.

medic 98 de ani din FrantaFoto: Captura BBC

El face săptămânal drumuri până la un azil de bătrâni pentru a-i consulta pe cei de acolo şi spune că decizia de a continua să muncească a fost luată în mare parte din cauza lipsei acute de medici de familie din Franţa.

"Toată lumea este speriată. Sunt foarte atent. Soţia mea se teme ca aş putea să aduc virusul acasă şi are dreptate", spune Christian Chenay.

El şi-a închis temporar cabinetul din Paris, dar îşi consultă pacienţii online şi merge săptămânal la un azil de bătrâni.

"Nu pot să îi las baltă în mijlocul acestei epidemii. Ei nu ar reusi să se descurce singuri. Suntem extrem de norocoşi că nu avem niciun caz de COVID-19 la centrul de îngrijire, până acum. Dacă cineva s-ar infecta ar fi un dezastru.

Am aproape 99 de ani. Ar trebui să-mi reduc activitatea din varii motive. Mă mişc mult mai încet decât înainte, trebuie să am mare grijă", spune doctorul Chenay.