Instituţia Prefectului Vrancea a depus, marți, o plângere penală pe numele unui medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani, după ce acesta din urmă a mers la serviciu, intrând astfel în contact cu medici și pacienți, deși avea simptome de Covid-19.

Spital Judetean FocsaniFoto: spitalvn.ro

Potrivit Ministerului Public, citat de Mediafax, plângerea a fost trimisă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, iar procurorii fac cercetări pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

„La data de 28 aprilie s-a înregistrat în cadrul acestei unităţi de parchet sub nr. 2104/P/2020 sesizarea formulată de către Instituţia Prefectului Vrancea împotriva unui medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 2 C.p., astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 28 din 18.03.2020, constând în aceea că, respectivul medic, deşi a cunoscut încă din data de 23 martie că a intrat în contact cu alte cadre medicale confirmate cu virusul COVID-19 şi a prezentat simptomatologie specifică acestui virus de la data menţionată, a continuat să îşi desfăşoare activitatea specifică actului medical în cadrul Spitalului Judeţean Focşani, intrând în contact, cu bună ştiinţă, cu restul personalului medical şi cu pacienţii”, potrivit unei informări a Ministerului Public.