Ministrul de interne Marcel Vela a anunţat luni seara că a fost prelungită suspendarea zborurilor dinspre şi către România în cazul a 12 ţări.

Avioane in zborFoto: Max Pixel

„O altă măsură luată, foarte importantă, care ține de suspendarea unor zboruri către țări unde au fost deja suspendate cursele aeriene pentru 14 zile, perioadă care a expirat sau va expira imediat la începutul lunii mai. În această situație am decis prin ordonanța militară că va trebui prelungită măsura suspendării zborurilor către Spania și dinspre Spania pentru toate aeroporturile din România, pentru 14 zile, începând cu data de 28 aprilie, de mâine”, a informat Marcel Vela.

„Totodată, am prelungit și măsura suspendării zborurilor spre și dinspre Austria, Belgia, Olanda, Elveția, Statele Unite, Marea Britanie, Turcia și Iran, pentru o perioadă de 13 zile, începând cu data de 2 mai până pe data de 14 mai inclusiv”, a mai menționat Vela.

„Am mai prelungit suspendarea zborurilor către și dinspre Italia, pentru o perioadă de 12 zile, începând din 3 mai, așadar valabilă tot până pe 14 mai inclusiv”, a continuat el.

„Tot la capitolul prelungirii suspendarii zborurilor intră și cele spre și dinspre Franța și Germania, pentru o perioadă de 10 zile, începând cu data de 5 mai până în data de 14 mai inclusiv”, a mai anunțat Vela.