VIDEO Klaus Iohannis, noi măsuri: Gradinitele, scolile si universitatile nu se redeschid până în septembrie/ Mediile se încheie cu notele de acum/ Elevii din anii terminali vor merge la școală două săptămâni

de C.P.     HotNews.ro
Luni, 27 aprilie 2020, 13:46 Actualitate | Coronavirus


Klaus Iohannis
Foto: Presidency.ro
Cursurile nu vor mai fi reluate în acest an școlar pentru majoritatea elevilor și studenților, a anunțat luni președintele României, Klaus Iohannis. Vor reveni la școală doar elevii din anii terminali (a VIII-a și a XII-a) în vederea pregătirii evaluării naționale, respectiv bacalaureatul, însă în anumite condiții.

Declarația este făcută după o ședință privind măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19 cu Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, Ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. La finalul ședinței, Președintele României va susține o declarație de presă, susține Administrația Prezidențială.Declarații Klaus Iohannis:
  • Tocmai am finalizat o întâlnire cu Premierul Orban și mai mulți miniștri, o discuție în care am evaluat câteva teme foarte importante, și doresc să prezint concluziile și deciziile la care am ajuns împreună, fiindcă sunt teme care privesc pe foarte mulți români.
  • Prima temă – școlile. Aici o mică introducere în temă. În momentul de față, activitatea fizică la școli, la universități, la grădinițe este suspendată pe durata stării de urgență. Și am evaluat cum putem să continuăm, având în vedere că pe 12 iunie anul școlar, în mod normal, se termină.
  • Trebuie să fim foarte conștienți de faptul că epidemia nu s-a terminat. Aud de la mulți că este cazul să ne relaxăm, că vremea este frumoasă și că epidemia oricum va dispărea.
  • Dragii mei, din păcate, nu este așa! Am avut, ați văzut în statisticile de ieri, peste 400 de noi cazuri de persoane infectate. Avem astăzi peste 300. Deci, nu putem să vorbim în niciun fel despre o relaxare sau despre o încetinire, din păcate, a acestei epidemii.
  • Pe de altă parte, trebuie să ținem cont de câteva lucruri destul de simple. Faptul că elevii s-ar duce la școală ar implica, din punctul nostru de vedere - și toți care am fost la discuție au fost de acord -, două riscuri mari.
  • Există riscul major ca elevii să ducă boala la școală și există un risc semnificativ să ducă boala de la școală acasă. Sunt două riscuri majore.
  • Pe de altă parte, am dorit să știm și ce fac alte țări. Am constatat că deja sunt o serie de țări din Uniunea Europeană care nu mai doresc să redeschidă școlile. Sunt câteva țări unde încă situația este în evaluare.
  • Am dorit și să aflăm ce se întâmplă acolo unde experimental s-au deschis școlile. Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine. După puține zile, zeci de elevi au fost testați pozitiv și mai mulți dascăli au ajuns, în doar câteva zile, la terapie intensivă. Deci, lucrurile nu sunt absolut deloc simple.
  • În concluzie, s-a decis astăzi ca pentru majoritatea elevilor, în acest an școlar, grădinițele, școlile și universitățile să nu se mai redeschidă. Deci, nu se va întoarce elevul, studentul, fizic la cursuri.
  • Anul școlar se va termina pe 12 iunie. Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum, și până pe 12 iunie, elevii vor avea mediile încheiate, cu notele pe care le au acum. În cazurile excepționale, sigur, se mai poate face o evaluare suplimentară.
  • Repet: grădinițele, școlile, universitățile nu se vor redeschide în acest an școlar, universitar. Se vor redeschide în septembrie, când începe noul an școlar.
  • Aici sunt totuși câteva excepții, pe care vreau să le detaliez. Elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a, a XIII-a – unde este cazul, la profesională în anii terminali – vor putea, atenție, vor putea reveni la școală după 2 iunie, între 2-12 iunie, pentru a se pregăti pentru examenele naționale.
  • În această situație, altfel decât dacă toți s-ar fi întors la școală, normele de distanțare pot fi respectate. Vor fi maximum 10 elevi într-o sală de clasă, vom sta maximum 2-3 ore și se vor pregăti pentru examenele naționale.
  • Examenele naționale - Evaluarea Națională și Bacalaureatul - se vor organiza așa cum au fost ele planificate din capul locului, însă cu respectarea unor reguli foarte stricte, de distanțare. Vor sta la distanță mare unii de alții, vor intra pe un coridor, vor ieși pe alt coridor. Se vor face dezinfecții regulate, se va măsura temperatura tuturor persoanelor care intră în școală, și multe alte reguli care vor fi explicate în detaliu de reprezentanții Ministerului Educației.
  • Așadar, nu se deschid școlile, nu se deschid universitățile, se continuă învățământul la distanță, însă mediile se încheie, situația școlară se încheie. Anul școlar se va încheia cu mediile încheiate, cu situațiile încheiate, și, în acest fel, evităm riscuri majore. Gândiți-vă că nu ar fi posibil în școlile noastre să se respecte, de exemplu, distanțarea între elevi, nici dacă ar merge în mai multe ture. În concluzie, s-a renunțat la ideea redeschiderii școlilor.
  • O a doua temă, foarte importantă, cred, pe care am discutat-o și am luat o decizie, se referă la persoanele peste 65 de ani, care în momentul de față, conform unei ordonanțe militare, pot ieși la anumite ore, între 11:00 și 13:00.
  • Având în vedere că vremea se încălzește, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, tot prin ordonanță militară, se va schimba acest interval. Deci, persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziție două intervale zilnice: dimineața de la ora 07:00 până la ora 11:00 și seara de la ora 19:00 până la ora 22:00, când vor putea să iasă din casă, fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mișcare în jurul casei sau în jurul blocului.
  • În fine, a treia temă pe care am discutat-o se referă la un ajutor pentru cetățenii Republicii Moldova. În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important - credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante. Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii. O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie.

  Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

  70924 vizualizari

  • -9 (41 voturi)    
   oare (Luni, 27 aprilie 2020, 13:51)

   martel55 [utilizator]

   anunta ca ne apucam si noi in sfarsit sa testam?ca deocamdata majoritatea testelor zilnice au ajuns sa se faca celor deja pozitivi
   • +6 (20 voturi)    
    Ca sa testam avem nevoie de teste si PERSONAL (Luni, 27 aprilie 2020, 15:14)

    Boham [utilizator] i-a raspuns lui martel55

    in Romania nu exista personal calificat sa faca acele teste.

    sunt doar cetav zeci de persone in toata tara care stiu sa lucreze cu acele aparate, plus ca nu avem desrtule aparate


    pana cumparam din afara, pana instruim personal mai dureaza

    asta e tara, de mana 3-a. (shithole country)
    • -8 (10 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 aprilie 2020, 16:43)

     [anonim] i-a raspuns lui Boham

    • +1 (5 voturi)    
     cei care sunt in ultimul an de facultate (Luni, 27 aprilie 2020, 17:48)

     snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     oare nu sunt si ei in ani terminali?!?
    • +1 (1 vot)    
     asta e tara, de mana 3-a (Marţi, 28 aprilie 2020, 0:23)

     miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui Boham

     de ce te-ai intors?
     de ce n-ai ramas unde erai?
   • +3 (13 voturi)    
    esti picat de pe luna (Luni, 27 aprilie 2020, 15:42)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui martel55

    n-au mai schimbat foaia la troli ?
   • +12 (14 voturi)    
    oare sigur (Luni, 27 aprilie 2020, 16:28)

    L0k1 [utilizator] i-a raspuns lui martel55

    In ultimele 24 de ore s-au facut 7.300 de teste si am avut 303 cazuri noi. Deci testam. E mult, e putin? Eu zic ca e in consonanta cu forta noastra economica, poate chiar ceva peste.
  • -27 (63 voturi)    
   Pisica din fake (Luni, 27 aprilie 2020, 13:53)

   Gustav666 [utilizator]

   Poate ma lamureste si pe mine cineva si-mi spune cu argumente care este rolul lui Iohannis in gestionarea crizei. In baza carui articol din Constitutie convoaca membri ai Guvernului la Cotroceni dupa care iese pe sticla si spune: "am decis..."? Cum ai decis tu? In ce calitate? Sa nu-mi spuna cineva ca este Presedintele Romaniei, ca nu are asa ceva in atributii.
   Rolul Presedintelui in asemenea cazuri este de a emite Decretul de instituire a starii de urgenta, in rest este treaba stricta a Guvernului.
   Am ajuns deja ca pisica din fake-ul de pe net cand il vad ca apare din nou la TV.
   • -8 (28 voturi)    
    in caz ca nu te-ai prins (Luni, 27 aprilie 2020, 15:06)

    Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    de o luna jumate suntem in dictatura, care nu se va sfarsi pe 15 mai asa cum nici copiii mici nu cred.
   • +12 (28 voturi)    
    "Am decis" (Luni, 27 aprilie 2020, 15:29)

    Zaph [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    "Am decis" asta are si formula de plural la persoana 1, daca nu stiai, adica "noi am decis", adica prin discutii cu guvernul si probabil si specialisti in sanatate s-a ajuns la aceste concluzii. Si cum el e persoana cea mai apta in stat sa le declare si sa le semneze, in fond, e si normal sa apara el, ca sef al statului, sa le zica.
    • 0 (10 voturi)    
     serios? (Luni, 27 aprilie 2020, 17:51)

     Gustav666 [utilizator] i-a raspuns lui Zaph

     Kiwi nu are dreptul constitutional de a decide in aceasta problema nici la singular, nici la plural.
     • +1 (3 voturi)    
      @Gustav666: Ce surpriza ! (Marţi, 28 aprilie 2020, 0:26)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

      Te-ai hotarat sa te intorci pe la locul "crimelor" de odinioara ?
      :))))))
   • +5 (15 voturi)    
    Simplu (Luni, 27 aprilie 2020, 16:23)

    Thexy [utilizator] i-a raspuns lui Gustav666

    Art. 86 – Consultarea Guvernului
    Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente şi de importanţă deosebită.
    Art. 87 – Participarea la şedinţele Guvernului
    (1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
    (2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

    Cam asta este rolul si articolele in baza caruia convoaca membrii guvernului
    Raspunsul la a doua intrebare e si mai simplu: in limba romana "am decis" nu implica doar persoana 1 singular ( EU am decis - asa cum gresit ai presupus tu) ci si persoana 1 plural (NOI am decis)
    • -5 (15 voturi)    
     excelent.... (Luni, 27 aprilie 2020, 16:41)

     Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui Thexy

     prin modul in care i-ai raspuns, se poate deduce ca educatia la distanta ar putea functiona excelent pe timp de criza. Sper ca a si bagat ceva la cap:)
     • -4 (4 voturi)    
      Eu (Luni, 27 aprilie 2020, 18:25)

      briciu [utilizator] i-a raspuns lui Foxcrawl.com

      Zic ca cel mai bine ar functiona consultatiile pe criza asta ! Recuperarile de proprieteti sunt putin mai complicate.
      • +1 (1 vot)    
       @briciu: Meditatiile ai vrut sa spui ! (Marţi, 28 aprilie 2020, 0:24)

       Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui briciu

       :))))
  • -13 (51 voturi)    
   Noile masuri (Luni, 27 aprilie 2020, 13:53)

   mihaipricop [utilizator]

   anuntate de klaus vor fi sa nu facem nimc, la fel ca el.
  • -10 (62 voturi)    
   Romania normala (Luni, 27 aprilie 2020, 14:05)

   cucuveauamov [utilizator]

   Scoala asteapta, sparanghelul are prioritate
   • +9 (27 voturi)    
    ai zis prost (Luni, 27 aprilie 2020, 15:48)

    koala1712 [anonim] i-a raspuns lui cucuveauamov

    scoala asteapta, viata are prioritate
  • +22 (62 voturi)    
   Habemus Presedintem! (Luni, 27 aprilie 2020, 14:12)

   midumi [utilizator]

   in sfarsit.

   Simt cam avem un presedinte de bun simt...

   Sigur, nu totul este perfect, dar macar e pus pe treaba.

   Nu pe scandal continuu si absurd
  • -18 (60 voturi)    
   rețeta succesului (Luni, 27 aprilie 2020, 14:13)

   Mazeta [utilizator]

   Iohannis n-a castigat 6 case de la scoală, ci din meditații.
   • +15 (23 voturi)    
    Pare ok (Luni, 27 aprilie 2020, 15:33)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    Daca dadea drumul la scoli , tipau Firea si Tariceanu ca omoara copiii. Am si vazut-o pe toapa cum deplange situatia copiilor cu mascute ( horror, domne, horror). Daca nu dadea deloc drumul, copiii din clasele terminale ce faceau ? Pierdeau anul din cauza unor distrusi ca astia doi ? Parintii lor ce spuneau ? Copiii mei sunt in clasel primare, nu e asa o tragedie dar ma gandesc la parintii ai caror copii sunt in clasa a VIII-a si a XII-a, cine ar accepta ca copilul lui sa piarda un an de scoala asa cum sugereaza distrusii astia doi ? Iar tu Mazeta du-te si impusca-te. PS :Nu sunt un fan al lui Iohannis, omul e praf din multe puncte de vedere dar aici cred ca nu avea alta solutie.
    • +1 (7 voturi)    
     Doua lucruri sunt de reprosat (Luni, 27 aprilie 2020, 19:31)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Primul e ca au frecat menta din martie si pana acum si predarea on-line e o gluma si o adevarata bataie de joc.
     Al doilea e ca-si permite sa ne ia ma misto spunand "Până atunci vor continua formele de învățământ la distanță, așa cum s-au întâmplat lucrurile și până acum."
     O spune pentru a le justifica salariile nemuncite, asa cum a facut si ministrul Citu cu salariile angajatilor lui.

     Amandoua lucrurile astea se puteau evita si sunt imputabile direct Guvernului si Presedintelui.
     • +1 (5 voturi)    
      Astia de la PNL (Luni, 27 aprilie 2020, 19:48)

      Luk [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Chiar trateaza Romania ca pe mosia lor. Au protejati, ocupatii si angajati dragi lor si mai au o gramada de cetateni pe care nu dau doi bani.

      Nu-i problema, asta se rezolva. Mai exista si USR.
     • +4 (4 voturi)    
      Evident ca puteau fi evitate dar ... (Luni, 27 aprilie 2020, 20:33)

      Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      1. Sunt doua randuri de alegeri.
      2. 75% din parinti nu vor redeschiderea scolilor
      3. Niciun guvern nu ar fi luat masuri impotriva bugetarilor acum.
      4. Cu alde Tariceanu, Firea, Ponta care urla ca omoram copiii daca se deschideau scolile, cine se risca sa faca altceva ?
      Deci da, in alta tara, cu alt popor, cu alta opzitie, cu alti politicieni la putere , puteai sa iei decizia sa faci scoala in timpul verii, de exemplu. Dar ce politician din aceasta tara ar fi luat o astfel de decizie ? Inchipuie-ti cum ar tipa toti din turism ca omoram turismul, ca ce scoala, noi trebuie sa facem bani. Deci nu, in general in Romania nu se poate face asa ceva, poate peste vreo 20 de ani atunci cand vom realiza si noi ca vacanta de vara de 3 luni de zile nu mai exista nicaieri in Europa.
      • +2 (2 voturi)    
       Stiu ca ai dreptate (Luni, 27 aprilie 2020, 22:35)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

       Dar tot ma frustreaza situatia chiar si stiind ca-i adevarat ce spui.
       Cei care ar putea face ceva sunt prizonierii majoritatii care vrea sa stea cu burta in sus la soare si-si inchipuie ca educatia e ceva care sa ia ca bronzul.
       Baiatul meu e la o facultate afara, are lucrari on-line de cand a inceput facultatea, nu-i despre covid.
       Toate lucrarile, indiferent cat de marunte, sunt verificate pentru plagiat de o aplicatie si dupa aia de asistenti; toate fisierele trimise au semnatura unica. Examenele se dau in sali speciale cu supraveghetori care merg printre mese si camere de luat vederi peste tot. Astea-s lucruri care se puteau face si la noi, dar sindicatele din invatamant si sindicatele elevilor/studentilor sunt din acelasi aluat...nu mai spun ce fel de aluat, amandoi stim despre ce e vorba..
       E evident de ce la noi e atata rezistenta impotriva predarii on-line, asa cum a fost evidenta si intentia din spatele scandalului cu camerele de luat vederi la examenele nationale.
       20 de ani e putin, ar ajunge doar daca schimbarea ar fi inceput deja si eu n-o vad nicaieri.
       • 0 (0 voturi)    
        In domeniul universitar e altceva (Joi, 30 aprilie 2020, 7:27)

        Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Luk

        Eu lucrez de acasa (programator), a trebuit sa tin niste interviuri pentru internship in firma cu studenti, pe webex. Ei fac totul online acum, nu e asa greu la facultate , totul e bazat pe proiecte si aici, mai ales in IT. Dar nu , nu poti aplica asa ceva la copii , nici macar la liceeni. Eficienta este extrem de redusa si in plus nu ai in Romania gradul de informatizare care sa-ti permite sa aplici acest lucru la mase. Vei reusi sa adancesti discrepantele si mai mult, doar atat. PS: Am doi copii la primara in Bucuresti , nu s-a facut aproape nimic online pana saptamana asta. Acum fac ceva gen 1 ora/zi, o parodie.
     • +1 (1 vot)    
      Amandoua lucrurile astea se puteau evita (Marţi, 28 aprilie 2020, 11:07)

      AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Cum se puteau evita stimabile? Da-ne solutia optima ca cine stie, vine la toamna valul 2 si sa stim ce sa facem.
      • +1 (1 vot)    
       Mno (Marţi, 28 aprilie 2020, 15:48)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

       Prima treaba ar fi sa se apuce cu adevarat de punerea in functiune a unui sistem de predare on-line: bani in buget pentru hardware si software. Eventual sa le puna in carca autoritatilor locale, dar sa existe un sistem care sa mearga ca un intreg, achizitiile individuale sa fie compatibile. Scolarizarea profesorilor pentru predarea on-line (ca nu-i chiar asa de simplu sa-ti pregatesti ora online) astfel incat, cel putin, sa poata porni aplicatiile alea fara sa-si prinda degetelele in tastatura. Ceva masuri de sprijin cu IT pentru copiii din familiile defavorizate.
       Al doilea lucru civilizat ar fi fost sa nu minta ca pana acum s-ar fi predat on-line in scolile si liceele din Romania pentru ca nu-i adevarat. Ii platim pe profesorii aia, daca trebuie, dar nu mintim ca au muncit cand ei n-au muncit. Ii platim din solidaritate, mila sau interes, dar nu pentru ca au muncit. Recunosti ca pana acum nu s-a facut predare online si zici ca incepand cu 15 septembrie o sa se faca pentru cateva materii, asa e civilizat. Astea doua erau lucruri de bun-simt. Ce-au facut ei: nu s-au angajat sa faca posibila acum sau in viitor predarea online si au mintit ca deja exista.
   • +3 (9 voturi)    
    de acord... (Luni, 27 aprilie 2020, 16:43)

    Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

    si daca vrei un exemplu si mai meserias, sa fi vazut cati bani a facut Patriciu din meditatii prin perioada comunista. Nu degeaba a intrat bogat in capitalism.
  • -23 (45 voturi)    
   Draga Klaus (Luni, 27 aprilie 2020, 14:13)

   AMDATi [utilizator]

   HUO !!!
  • -15 (29 voturi)    
   O întrebare (Luni, 27 aprilie 2020, 14:15)

   JoshuaTree [utilizator]

   Și poate face Hotnews o dezbatere cu iohanis și ceilalți :
   Dacă un copil, elev sau student, considera și pe buna dreptate, ca pentru anul asta nu a reușit sa aprofundeze complet materiile și vrea sau considera ca poate rămâne cu o lacuna in cunoștințe care îl va afecta mai târziu, poate acest elev, student sau părinte opta pentru repetarea anului ?
   • +3 (11 voturi)    
    ce (Luni, 27 aprilie 2020, 15:51)

    koala1712 [anonim] i-a raspuns lui JoshuaTree

    ce elev cu capul pe umeri si-ar dori sa isi piarda inca un an din viata pentru 2 luni (daca sunt generos) de materia nepredata? sigur ca da, totusi, exista o varianta: se chinuie sa ramana repetent!
  • +16 (38 voturi)    
   si despre: (Luni, 27 aprilie 2020, 14:16)

   wweesstt [utilizator]

   si cu pensiile speciale de serviciu etc, cu salarile 'frumoase' ale bugetarilor ce se intampla? nimic nimic nici atunci cand tara se scufunda economic?! intrebarea logica pentru toti oameni cinstiti din tara asta este: cand iesim in strada cu lanternele telefoanelor aprinse sa protestam impotriva pensiilor speciale de serviciu si salariilor bugetarilor? cand ? sau doar ne lamentam pe internet? cine organizeaza? trebuie sa le dam o palma politicienilor! sa le aratam ca sclavia s-a abolit! nu mai vrem sa-i ducem in carca! ca nu suntem un popor de mamaligari luat de fraieri! Vad ca de vorba buna nu intelege nimeni!
   • -3 (17 voturi)    
    păi, nu sunt spontane? (Luni, 27 aprilie 2020, 15:33)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui wweesstt

    ieșirile în stradă? Eu așa am înțeles.
  • +3 (39 voturi)    
   mda (Luni, 27 aprilie 2020, 14:16)

   noi2013 [utilizator]

   Inca o data, decat sa facem ceva, mai bine stam acasa....

   Sunt zeci si sute de localitati fara niciun caz, altele cu cateva si totusi blocam totul
  • +24 (54 voturi)    
   O Măsura Necesară pentru Dezinfecția Socială (Luni, 27 aprilie 2020, 14:16)

   un domn [utilizator]

   Este închiderea Temporara a Antena 3 și Romania TV cel puțin pana la 15 09 2020 ca o Forma de Dezinfecție Socială prin Distanțarea Romanilor de principalele ventilatoare de minciuni și comportari de “adevăr”

   Numai așa scăpăm atât de Covid 19 cât și de Ciuma Roșie
   • -6 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 aprilie 2020, 15:17)

    [anonim] i-a raspuns lui un domn

    • +1 (11 voturi)    
     Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 aprilie 2020, 16:57)

     [anonim] i-a raspuns lui

   • +2 (20 voturi)    
    tu n-ai telecomandă? (Luni, 27 aprilie 2020, 15:34)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    aia face minuni!
    • +3 (7 voturi)    
     La cererea telespectatorilor : (Luni, 27 aprilie 2020, 17:12)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui kingdavidhotel(banat pentru adevar?)

     @srpc, @kinghostel și @lovecraft
     Va Invit sa continuați demersul Democratic :
     https://campaniamea.declic.ro/petitions/stop-publicitatii-pe-televiziunile-mincinoase
   • -1 (17 voturi)    
    traiesti? (Luni, 27 aprilie 2020, 16:14)

    srpc [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    credeam ca seful tau, Lucifer, te-a luat la el la birou
   • +1 (5 voturi)    
    Și Romania 9 (Luni, 27 aprilie 2020, 16:39)

    nick24 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

    e tot Antena 3!!!
    Sî sunt tv de stat!
  • 0 (36 voturi)    
   aud de la tov iohanis (Luni, 27 aprilie 2020, 14:17)

   bobo2 [utilizator]

   ca a avut loc un experiment in Franta, unde s-au deschis scolile si profesorii au ajuns la terapie intensiva. Exista mai multe detalii despre acest experiment?
   • -2 (10 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 aprilie 2020, 15:12)

    [anonim] i-a raspuns lui bobo2

   • +3 (13 voturi)    
    e cumva fake news prezidential? (Luni, 27 aprilie 2020, 15:32)

    bobo2 [utilizator] i-a raspuns lui bobo2

    sau exista totusi ceva concret despre acest experiment?
   • 0 (14 voturi)    
    goagal (Luni, 27 aprilie 2020, 15:53)

    koala1712 [anonim] i-a raspuns lui bobo2

    exista o unealta secreta... nu stiu daca ai auzit de ea. se numeste google
    • -2 (8 voturi)    
     digi 24, ora 17.21 (Luni, 27 aprilie 2020, 17:48)

     di livio [utilizator] i-a raspuns lui koala1712

     În Franța, primul ministru al țării, Édouard Philippe, a declarat că va prezenta marți, în Parlament, o strategie națională de ieșire din carantină.
     Șaptesprezece priorități au fost identificate pentru a scoate Franța din blocaj. Printre acestea se numără redeschiderea școlilor, a industriei, a transportului public, furnizarea de măști și produse igienizatoare, precum și o politică de testare masivă... Belgia, Elveția, Cehia, Austria, Polonia, etc, la fel...ce are de gînd unicu ficus nu înțeleg...cre că-l intere numa de el...să nu rămînă în istorie cu covidu lu Johanis...de ce temi nu prea scapi
     • +1 (1 vot)    
      i-am scris... (Marţi, 28 aprilie 2020, 0:39)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui di livio

      Astept raspunsul - poate ca o sa vina, poate nu o sa vina, cine stie...

      Dar m-am enervat rau de tot.
  • -9 (31 voturi)    
   S-a lungit lesa pt batrani ! (Luni, 27 aprilie 2020, 14:17)

   Susufler0 [utilizator]

   Iar catelusii au primit voie de la stapanire sa ii scoata afara in jurul blocului de doua ori pe zi pe companionii lor in varsta de peste 65 de ani
   • -4 (4 voturi)    
    Bine zis! (Luni, 27 aprilie 2020, 17:33)

    Namaste [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    ham-ham-ham... :-):-):-)
  • -26 (36 voturi)    
   Sa vedeti explozie de infectari (Luni, 27 aprilie 2020, 14:19)

   mihaipricop [utilizator]

   dupa ce sute de mii de profesori si elevi din clasele a 8-a, a 12-a si a 13-a de la profesionale vor merge la scoli.
   • +11 (15 voturi)    
    Mai bine, culca-te! (Luni, 27 aprilie 2020, 15:04)

    Sly21 [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    Du-te si culca-te. Lumea se misca si fara contributia ta...
   • +5 (9 voturi)    
    sunt doar zeci de mii in toata tara (Luni, 27 aprilie 2020, 15:12)

    Boham [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    si vor merge la scoala in zile diferite, nu toti deodata
   • -2 (8 voturi)    
    esti optimist (Luni, 27 aprilie 2020, 16:25)

    Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui mihaipricop

    mai degraba milioane
   • +4 (6 voturi)    
    așa, ȘI?!! (Luni, 27 aprilie 2020, 17:18)

    hdd [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    ce propui?
    să rămâneți în casă până când?

    se trezește Ceaușescu și dă o directivă de partid???

    Viața merge mai departe. În alte condiții, mai raționale, cu mai multă grijă față de riscurile unei pandemii
    dar nu putem să stăm in casa 2 ani.

    Nu e zombie apocalypse
   • +1 (5 voturi)    
    un suc sa imi dai (Luni, 27 aprilie 2020, 17:19)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    daca vor aparea focare de infectii in locurile unde masurile de protectie individuala se respecta.
  • -25 (29 voturi)    
   Sa vedeti explozie de infectari (Luni, 27 aprilie 2020, 14:19)

   mihaipricop [utilizator]

   dupa ce sute de mii de profesori si elevi din clasele a 8-a, a 12-a si a 13-a de la profesionale vor merge la scoli.
   • +2 (4 voturi)    
    există un motiv (Luni, 27 aprilie 2020, 17:14)

    hdd [utilizator] i-a raspuns lui mihaipricop

    pt care ai luat doar minusuri
  • 0 (28 voturi)    
   PS. S-a lungit nitel si birocratia : (Luni, 27 aprilie 2020, 14:21)

   Susufler0 [utilizator]

   Incepand de maine cei/cele de peste 65 de ani (deci mai putin tinerii din categoria celor in varsta) scriu doua declaratii pe zi !

   PS. Sanatate si La Multi ani !
   • -1 (5 voturi)    
    hartia nu face din copaci? Importați! (Luni, 27 aprilie 2020, 15:35)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    păi nu?
  • -14 (32 voturi)    
   guvernatorul i-a tarat pe viata... (Luni, 27 aprilie 2020, 14:24)

   demaGOGU [utilizator]

   ...cu acest (demi)-an scolar ratat, pe care milioane de copii nu il vor mai recupera niciodata.

   sigur, nu e nicio problema daca dorim sa furnizam brate brute de munca germaniei si austriei.
   • +9 (17 voturi)    
    .... (Luni, 27 aprilie 2020, 15:12)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Mai lasati trolleala. Si alte tari au inchis anul scolar. Fix astea cateva saptamani ii vor impiedica sa devina virusologi si epidemiologi. Daca profesorii ar fi seriosi ar tine legatura cu ei si macar la materiile mai lejere le-ar spune ce sa citeasca si dupa i-ar intreba la tel. ce au retinut/inteles. Si-asa n-au ce face toata ziua.
    Zic telefonic in caz ca n-au net sau in scris, cu hartia lasata in gard, la tara, daca n-au nici telefon. Iar pentru cei care n-au nici telefon, nici nu se poate ajunge fizic la ei(cati sunt?), se pot face cursuri de recuperare in week-end sau vara cand s-o putea. Pana una-alta, viata oamenilor e mai importanta.
    • +4 (8 voturi)    
     si daca altii fac asta (Luni, 27 aprilie 2020, 17:17)

     ..13 [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

     Inseamna ca este normal si bine asa???

     Virusologii si epidionmiologii stiu f bine ca distantarea sociala/masurile de protectie permit reluarea activitatilor.

     Hai sa nu o mai legam de copac cu mare temere legata de sanatate.

     Daca nu suntem nici acum sa asiguram masti, vizeta si manusi cine crezi ca este de vina???

     Cine este oare de vina ca nu au organizat medicii triajul si nu au respectat masurile de protectie pentru ei in primul rand???

     Lucrurile sunt simple si se pot deprinde - dar trebuie sa vrem.

     Nu vrem in marea nostra majoritate - asta este!

     Altii nu o sa astepte dupa marea desteptare a romanilor - uite cheama la munca romanii si ei se duc aadica isi asuma riscurile.

     Sa ne fie RUSINA MAXIMA!
   • +10 (16 voturi)    
    Tu ai citit ce ai scris? (Luni, 27 aprilie 2020, 15:38)

    relax1 [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Elevii au pierdut doar 2 luni de scoala...chiar crezi ca ieseau ingineri in aceste 2 luni?
    Si daca stau bine sa ma gandesc nu au pierdut deloc...o mare parte au facut online
    Si nu furnizeaza nimeni forta de munca Germaniei..sa-i platesca in Romania cat ii plateste si in Germania si nu mai pleaca
  • -1 (45 voturi)    
   Statul roman isi dovedeste incompetenta (Luni, 27 aprilie 2020, 14:28)

   Eu38 [utilizator]

   Inca o data. Prin inchiderea in continuare a scolilor, Guvernul arata ca nu poate gestiona aceasta criza decat prin masuri de carantina totala, care in esenta reprezinta solutia cea mai simpla si simplista.

   Stiu, sunt si alte state care au luat solutia asta, dar acolo sunt sute de mii de cazuri, noi nu putem gestiona o situatie in care avem mult mai putine cazuri, iar din acestea, cateva mii izolate in niste focare.

   Sincer, acum mi-e teama ca pana pe 15 mai se vor razgandi si cu privire la relaxarea restrictiilor. Este clar ca ei nu vor sa isi bata capul cu alte masuri, tin oamenii in case si ei considera ca au muncit, au luat "masuri" pentru gestionarea situatiei.
   • +2 (8 voturi)    
    Ai dreptate dar ... (Luni, 27 aprilie 2020, 15:35)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

    uita-te la aia din Opozitie ce idiotenii sustin : Tariceanu, Firea, Basescu, Ponta zic sa inchidem complet anul scolar, sa nu mai vina nici macar cei din anii terminali. Daca ai fi parinte cu copil de clasa a VIII-a sau a XII-a ce parere ai avea de astia ?
    • 0 (4 voturi)    
     basescu (Luni, 27 aprilie 2020, 17:12)

     hdd [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     nu e opoziție, e dinozaur.

     cine mai pomenește de el, îi fac cadou o mască de pus pe ochi. și pe urechi.

     că e clar că memorie nu are
    • +2 (8 voturi)    
     Guvernul doar mimeaza ca a luat masuri (Luni, 27 aprilie 2020, 17:19)

     Eu38 [utilizator] i-a raspuns lui Maspp

     Eu nu votez PSD-ul ca sa vina PNL si sa nu faca nimic. Pentru ca asta face Guvernul acum: nu ia nicio masura, doar tine oamenii in case ca sa ascunda ca ei de fapt nu pot gestiona situatia.

     Ei sunt pusi acolo sa munceasca. #Sastatiincasa nu e munca.
   • +11 (13 voturi)    
    Nu prea se mai poate prelungi dupa 14 Mai (Luni, 27 aprilie 2020, 16:26)

    Mihai Ioan [anonim] i-a raspuns lui Eu38

    NU prea se mai poate si dupa 14 Mai, nu cred ca mai aproba cineva inca o prelungire a starii de urgenta. Nici mediul privat nu cred ca mai suporta inca 1 luna sa stustina anumite zone.
    • +4 (8 voturi)    
     întrebare (Luni, 27 aprilie 2020, 17:11)

     hdd [utilizator] i-a raspuns lui Mihai Ioan

     ce ați realizat cu statul în casă, când acum e clar că toate statele au aceeași curbă, indiferent de măsurile luate?

     era clar și înainte, însă s-au c****t toți pe ei
     • +1 (1 vot)    
      a fost un timp necesar (Luni, 27 aprilie 2020, 23:14)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui hdd

      Pentru a se asigura masti pentru prostul de rand.

      Pentru asta se putea sta in casa 2 -4 saaptamani si atat.

      dupa cel putin adultii trebuiau sa mearga la munca.
   • +5 (7 voturi)    
    corect (Luni, 27 aprilie 2020, 17:12)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

    dar cine dreacu crezi ca o sa ii mai asculte pe astia dupa 15 Mai???

    mai crede cineva ca suporta economia masurile imaginatate de tantalaii astia???

    la gunoi cu ei - altii la rand
   • +1 (7 voturi)    
    altul care vorbește corect (Luni, 27 aprilie 2020, 17:13)

    hdd [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

    și totuși ia minusuri.

    Ce să zic, ciudată audiență...
    • +2 (2 voturi)    
     depinde de starea Romaniei la 15 mai (Luni, 27 aprilie 2020, 22:30)

     omul.rau [utilizator] i-a raspuns lui hdd

     uita-te la numarul de cazuri active in Austria:
     https://www.worldometers.info/coronavirus/country/austria/

     vezi panta descendenta?

     Similar la Coreea de Sud, Danemarca, Israel si altele.

     Cand intram si noi pe panta aia atunci putem incepe eliminarea restrictiilor treptat-treptat.

     PS: Declaratia ar trebui sa fie eliminata imediat. E complet inutila!
   • -2 (10 voturi)    
    LOL, nu poate gestiona Singapore situația... (Luni, 27 aprilie 2020, 17:22)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Eu38

    ...și tu vrei să o poată gestiona România?
  • +12 (28 voturi)    
   ?! (Luni, 27 aprilie 2020, 14:33)

   wweesstt [utilizator]

   si cu pensiile speciale de serviciu (grosul acestor pensii speciale sunt la MAI; MAPN; SRI etc)etc, cu salarile 'frumoase' ale bugetarilor ce se intampla? nimic nimic nici atunci cand tara se scufunda economic?! intrebarea logica pentru toti oameni cinstiti din tara asta este: cand iesim in strada cu lanternele telefoanelor aprinse sa protestam impotriva pensiilor speciale de serviciu si salariilor bugetarilor? cand ? sau doar ne lamentam pe internet? cine organizeaza? trebuie sa le dam o palma politicienilor! sa le aratam ca sclavia s-a abolit! nu mai vrem sa-i ducem in carca! ca nu suntem un popor de mamaligari luat de fraieri! Vad ca de vorba buna nu intelege nimeni!
  • -14 (38 voturi)    
   Dreptul la Educatie (Luni, 27 aprilie 2020, 14:34)

   Ochii_pe_voi [utilizator]

   O țară care nu poate să asigure învățământul, fie el și tele-scoala, nu merita sa mai existe. E doar un accident istoric. Până și pe vremea lui Ceasca exista invatamant de la distanta, desni nu se inventase internetul. Nu si in timpul lui KWI, de profesie meditator cu șase case! Sa speram ca CCR si Parlamentul va pune lucrurile la punct
   • +7 (7 voturi)    
    Pai parca a spus totusi ceva de continuarea (Luni, 27 aprilie 2020, 15:23)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    scolii pana pe 12 iunie in forma de tele-scoala !
   • 0 (6 voturi)    
    cred că (Luni, 27 aprilie 2020, 17:09)

    hdd [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

    lumea îți dă minusuri din inerție, fără să citească. Pe model Iohannis.

    Că n-ai zis tâmpenii, în afară de a te baza pe parlament

    probabil ești PSD-ist și asta e sinucidere pe forumurile HN.
  • +2 (22 voturi)    
   corect (Luni, 27 aprilie 2020, 14:34)

   jeanvaljeanro [utilizator]

   cine stie cum e dimineata si la pranz cand vin si pleaca elevii la scoala poate intelege...aglomerari in transportul in comun si in jurul scolilor, cel putin in bucuresti o banda este blocata total de masini care parcheaza sa-si lase copiii la scoala!!!
  • +4 (32 voturi)    
   Cu ce gândesc ăștia? (Luni, 27 aprilie 2020, 14:44)

   BEDE [utilizator]

   Dacă nu se deschid grădinițele și părinții merg la lucru, ce să facă cu copiii mici? Dacă este vorba de un copil peste 7 ani îl lași acasă singur, cu ceva mâncare în frigider și să se descurce... Dar unul mi mic este imposibil!
   Da, sunt riscuri dacă se deschid grădinițele. Dar dacă nu se deschid înseamnă că e neapărat să stea cineva acasă cu copilu mic. Cine? Cum? Se mai acoperă atunci costurile necesare pentru a trăi toată familia?
   • +6 (16 voturi)    
    răspuns (Luni, 27 aprilie 2020, 15:16)

    Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    Guvernul a luat în calcul și aspectul semnalat de dvs.: va avea grijă ca părinții să nu meargă la lucru.
   • +7 (13 voturi)    
    Dar in vacanta? (Luni, 27 aprilie 2020, 15:40)

    Zaph [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    Pe perioada vacantei ce faceau parintii cu copiii lor? ca majoritatea gradinitelor si creselor se inchid, iar scolile asemenea. oricum mai era o luna de scoala, normal, dupa 15 mai.
    In conditii normale, ce fac parintii cu cei mici cand merg la lucru si copiii sunt in vacanta? exact acea reteta ar trebui sa se aplice in cazul acesta.
    • 0 (2 voturi)    
     nu e acelasi lucru (Luni, 27 aprilie 2020, 18:22)

     Hermione [utilizator] i-a raspuns lui Zaph

     Sunt crese deschise si pe timp de vara, la fel si gradinite cu program special (se face o singura grupa) .
   • +6 (10 voturi)    
    Bine si.. (Luni, 27 aprilie 2020, 15:43)

    relax1 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    inainte Gigi cu cine ramanea? Ca inainte de Covid tot mergeau parintii la serviciu. Dupa 15 mai poate circula lumea...adica bona sau ce aveau poate sa stea cu copilul
    • +3 (5 voturi)    
     gradinitele private (Luni, 27 aprilie 2020, 18:13)

     mumuishere [utilizator] i-a raspuns lui relax1

     Exista(u) gradinite private deschise pe perioada verii. Pe bani. Exista(u) after school-uri deschise pe perioada verii. Pe bani si astea. Sau Dumneavoastra sunteti bugetar si terminati programul la 14.00? Aveti parinti sclavi la crescut progenituri? Va tineti sotia la oala pentru ca ala e locul ei?
    • 0 (4 voturi)    
     bona (Luni, 27 aprilie 2020, 18:28)

     Hermione [utilizator] i-a raspuns lui relax1

     Nu toata lumea isi permite bone! Sunt parinti care ar sta acasa cu copiii mici, dar nu isi pot permite, sunt parinti care au fost concediati, ambii, si care trebuie sa munceasca pentru intretinerea familiei, sunt cazuri si cazuri. Nu am vazut in cazul lor masuri de protectie speciala.....decat in cazul "pensiilor speciale" ....Se asteapta de la copii sa asigure adultilor masuri de protectie, de distantare sociala, si nu viceversa. Fix scolile trebuiau inchise, pentru ca statul nu are alta strategie decat "stati acasa" si poate muriti si de foame, si inchiderea scolilor. De marirea alocatiilor, nimeni nu mai vorbeste. In schimb s-a introdus ca masura de urgenta educatia sexuala, de la clasa pregatitoare. In plina pandemie, ca doar asta e o urgenta in viziunea dumnealor.
   • 0 (8 voturi)    
    il trimiti la scoala ca n-ai ce face cu el? (Luni, 27 aprilie 2020, 16:16)

    twins22 [utilizator] i-a raspuns lui BEDE

    .. respectiv in acest la caz la gradinita sau ptr ca vrei sa priceapa ceva din lumea din jur?
    Serios da, cu ce gandesc unii, "astia" care scriu sa le treaca timpul.
    • +1 (5 voturi)    
     scoala (Luni, 27 aprilie 2020, 19:00)

     Hermione [utilizator] i-a raspuns lui twins22

     Ii trimiti la scoala sa invete pentru viitorul lor. Adica toti specialistii consultati din Franta, Olanda, Norvegia, Germania care au redeschis scolile sunt tampiti.Nu cred ca dvs ati fost tinut in casa de catre un stat falimentar care nu isi protejeaza cetatenii decat ascunzand dramele, bolile prin case de teama colapsului sistemului sanitar care a fost batjocorit si capusat ani in sir tot de catre acest stat "providential." Vai, ce ne mai apara el acum.....
   • -3 (3 voturi)    
    stiu ca nu e varianta ideala (Luni, 27 aprilie 2020, 16:32)

    DanIonita1 [anonim] i-a raspuns lui BEDE

    dar in astfel de cazuri eu as vedea ca unul din parinti sa intre in concediu (initial cel de odihna iar apoi daca trebuie si fara plata) iar celalalt (cel care castiga mai bine) sa mearga la servici. Si redus desigur in aceasta perioada toate cheltuielile ce pot fi taiate. Inclusiv amanarea ratelor unde se poate. Este totusi o situatie temporara. Alternativa este imbolnavirea in masa si mortalitate masiva. Chiar nu este comparatie intre cele 2.
  • -3 (43 voturi)    
   Felicitari (Luni, 27 aprilie 2020, 14:46)

   Cacarau1 [utilizator]

   Nota 10 cu felicitari, D-le Johanis! O sa fiti criticati probabil de unii, dar probabil din inconstienta! Cea mai buna masura posibila! Pentru cei care v-ar critica, sa ia exemplu din istorie! In 1918 in Denver, Colorado, primarul de acolo a ascultat parerile unor inconstienti, era vorba de gripa spaniola, au ignorat masurile de distantare sociala, brusc au deschis toate businesurile, intamplator se terminase si Primul razboi mondial si au sarbatorit cu mare fast evenimentele si urmarea...a fost ca in urmatoarele saptamani au murit mai multi oameni decat in timpul razboiului! D-le Johanis, asta e o lectie de istorie. Felicitari! Un roman adevarat!
   • -3 (13 voturi)    
    hai ba (Luni, 27 aprilie 2020, 15:08)

    Stefan534324 [utilizator] i-a raspuns lui Cacarau1

    mergi la casierie si ia-ti banii..

    Va zvarcoleati pe aici ca PSD-ul tine copiii prosti ca sa aiba baza de votanti. Cred ca ati realizat cat sunteti de penibili
    • 0 (4 voturi)    
     Regeretabil (Luni, 27 aprilie 2020, 19:23)

     Cacarau1 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

     Eu nu am avut in familie PCR-isti...Tatal meu a stat 17 ani in gulagurile comuniste...Ar trebui sa mai si gandesti cand debitezi ceva. Orice alta masura in acest caz e fatala
     nu pentru, poate, tine, ci pentru multi!
   • 0 (14 voturi)    
    asa este (Luni, 27 aprilie 2020, 15:13)

    Cib Ara [anonim] i-a raspuns lui Cacarau1

    va ramane in istorie ca presedintele care a luat cea mai nepopulara masura. DAR si cea mai sanatoasa !! j
   • +2 (6 voturi)    
    tu (Luni, 27 aprilie 2020, 17:05)

    hdd [utilizator] i-a raspuns lui Cacarau1

    nici până mori nu înțelegi

    ai stat în casă degeaba,
    panica guvernelor a fost mai periculoasă decât virusul

    niște oportuniști incompetenți numiți politicieni ne conduc și ăsta e eșecul democrației occidentale
    • +3 (3 voturi)    
     Felicitari (Luni, 27 aprilie 2020, 19:25)

     Cacarau1 [utilizator] i-a raspuns lui hdd

     Pentru tine era buna Veorica de Dambovita...se vede ca esti intelectual ca ea!!!
  • -3 (19 voturi)    
   . (Luni, 27 aprilie 2020, 14:50)

   Cib Ara [anonim]

   chapeau!
  • +1 (23 voturi)    
   Asa, da! (Luni, 27 aprilie 2020, 14:50)

   Mihail. [utilizator]

   Bravo!
  • +2 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 aprilie 2020, 14:54)

   [anonim]

  • -4 (20 voturi)    
   Am inteles (Luni, 27 aprilie 2020, 14:55)

   1anonim [utilizator]

   (nemteste). Dar.. ?? (romaneste)..
  • +8 (42 voturi)    
   Genial. 1 milion de parinti cu copii acasa. (Luni, 27 aprilie 2020, 15:01)

   Lok [utilizator]

   Pai ala e doar un amarat de 10% din economie taiat din pix. Felicitari!!! Am devenit mai catolici decat Papa.
   • +8 (12 voturi)    
    se aude (Luni, 27 aprilie 2020, 15:10)

    Cib Ara [anonim] i-a raspuns lui Lok

    ca parintii sunt disperati si ca nu se inteleg si nu -si mai suporta copiii !!! copiii pe care ei i-au crescut. mai draga , avetzi ce ati educat. pana acuma era profesorul considerat tampit ca nu stie sa se poarte cu copilul tau. acuma .. nu te mai descurci nici tu cu el , hai recunoaste ca e dificl. ce am semanat aia culegem. numai bine natie!! p.s. sunt parintele un tanar de 20 de ani , student .
    • +2 (4 voturi)    
     Nu fi asa! (Luni, 27 aprilie 2020, 16:39)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Cib Ara

     E vorba de faptul ca parintii sunt obligati sa stea cu copii acasa, cel putin unul din ei, Chiar toti daca sunt singuri. Si nu poti muncii, si banii nu si etc.... foame datorii.
   • +1 (11 voturi)    
    daca e destul de mare sa se duca la scoala (Luni, 27 aprilie 2020, 15:45)

    Captain Obvious [utilizator] i-a raspuns lui Lok

    poate e desutl de mare sa stea si acasa sa invete
    • +1 (9 voturi)    
     Nu toti sunt destul de mari. (Luni, 27 aprilie 2020, 16:40)

     Lok [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

     Nu toti pot fi lasati nesupravegheati.
     • +3 (3 voturi)    
      zau si de la ce varsta ar putea (Luni, 27 aprilie 2020, 17:06)

      ..13 [utilizator] i-a raspuns lui Lok

      Sa se descurce singuri?

      Intreb penru ca si eu si copilul meu ne-am descurcat de la 7 ani cu mersul la scoala prin mijloace de transport, venit acasa, fcaut temele singuri si ulterior dupa ora 17 iesit la joaca prin jurul blocului...

      Initial mancarea era lasata in termos, ulterior am aprins, inchis aragazul si incalzit mancarea...

      Nu vad marea filozofie din spatele afirmatiei Dvs. vrem copiii sa devina asistati sociali????
  • 0 (18 voturi)    
   cred ca mesajul lui JK (Luni, 27 aprilie 2020, 15:03)

   ..13 [utilizator]

   Este de o imbecilitate maxima.

   Frica nu iti apara pepenii niciodata.

   Ma intreb ce o sa se intample pana la toamna???
   O sa se dea examenele??? Cum???

   Nu poate sa gandeasca pe termen de 6 luni - este absolut regretabil si poate ca el si guvernul ar trebui sa fie asistati sa isi depaseasca propriile nenorociri. Astia sunt sub un asediu continuu venit de la alti imbecili si au muschii gandirii absolut terminati - bai baiete nu ne ramane decat sa luam altii la rand.

   Daca statul inca nu este pregatit sa faca fata acestei situatii cine este de vina??? IO - nu cred!

   Cred ca cei care sunt de vin sunt cei care isi iau acum 100% salariile dar se pare ca nu fac nimica sau ca au creierul mult prea anchilozat!

   RUSINE sa va fie!
   TREZIREA!
  • -2 (16 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Luni, 27 aprilie 2020, 15:10)

   [anonim]

  • +3 (21 voturi)    
   Exclus sa mai votez PNL (Luni, 27 aprilie 2020, 15:24)

   Luk [utilizator]

   Asta e bataie de joc. Nu stiu cati frizeri isi incaseaza salariile stand acasa, dar vad ca profesorii sunt cu adevarat o categorie privilegiata: au lucrat februarie-martie si incaseaza salariile ca si cum au muncit continuu pana azi. Functionarii din administratie la fel. Sa va voteze putorile, eu asa ceva nu girez prin vot.
   • -3 (7 voturi)    
    pai (Luni, 27 aprilie 2020, 16:31)

    panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui Luk

    voteaza psd atunci
    • +1 (7 voturi)    
     Ce vorbesti?! (Luni, 27 aprilie 2020, 19:17)

     Luk [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

     N-am votat in viata mea PSD/PDSR si nici macar USL :)))
     • +2 (2 voturi)    
      Nici eu, niciodata (Luni, 27 aprilie 2020, 19:54)

      panda_rosu [utilizator] i-a raspuns lui Luk

      Dar sunt curioasa cei care sunt atat de vehementi acum cu pnl, pe cine voteaza?
      • +3 (3 voturi)    
       N-am idee (Luni, 27 aprilie 2020, 22:51)

       Luk [utilizator] i-a raspuns lui panda_rosu

       Face fiecare ce-l taie capul. Poate n-ar trebui sa vorbesc despre politica, dar adevarul e ca i-am votat pe unde i-am prins si de prea multa vreme pe astia de la PNL si cred ca-i destul atat.
       PSD/ALDE/PONTA (nu stiu cum se numeste partidul lui) sunt variante excluse din start.
  • +1 (15 voturi)    
   Imbecili (Luni, 27 aprilie 2020, 15:33)

   Andres [utilizator]

   intrebare: ce fac parintii care au copil/copii mici, care mergeau la gradinita? Daca nu au cu cine lasa copilul din diferite motive ( nu mai au bunici, nu pot lucra de acasa, bunici bolnavi etc. ). Da, este ok ca nu trimitem de pe 15 Mai copiii la scoala, la gradinita..dar trebuia sa fie facut un plan..treptat..dar ce plan sa faca niste oameni care nu au nimic in cap, au vandut tara si nu dau 2 bani pe populatie. ei una si buna stiu, stati in casa si mucles. De restul ( furat ) ne coupam noi. Doar avem totul sub control si suntem pregatiti. Avem de toate, daia ne permitem sa trimitem oameni in Germnaia, Austria, Anglia..daia ne permitem sa trimitem ajutoare in Moldova ( da sunt de acord, este bine..dar nu in aceste conditii cand la tine in tara nu merge nimic si mor oamenii in spitale si cu zilele ).
   Trebuie un reset total in aceasta tara...de la zero..totul..altfel o sa fie la fel si peste 10, 20, 30 de ani!!!
  • +2 (14 voturi)    
   Grija mare ! (Luni, 27 aprilie 2020, 15:34)

   tontu [utilizator]

   Copiii nu-i obligatoriu sa merga la scoala, batranii oricum stau mai mult in casa, dar noi ceilalti trebuie sa muncim si sa consumam altfel guverrnul tau Klaus si poate chiar PNL-ul va fi istorie. Sau ai uitat ce a patit Traian-Petrov si PDL-ul lui dupa criza din 2008?
  • +9 (11 voturi)    
   Iesirea in parcuri / paduri? (Luni, 27 aprilie 2020, 15:47)

   mirceapanait [utilizator]

   Scuze de putin offtopic, stie cineva daca dupa 15 mai va fi permisa iesirea macar in parcuri / paduri? Multumesc!
   • -1 (9 voturi)    
    NUUU!! (Luni, 27 aprilie 2020, 18:11)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui mirceapanait

    n-auzi ca mori acolo si aglomerezi spitalele? n-ai voie, nici in parc, nici pe munte nici la plaja, numai in casa! asa zic stapanii lumii! daca te duci la cumparaturi e ok, nu iei covid si nu te ranesti, daca cumva vrei sa te relaxezi in natura n-ai voie, trebuie sa ramai infricosat, altfel nu te pot manipula prin frica.
  • +4 (8 voturi)    
   vorbeste lumea ... (Luni, 27 aprilie 2020, 16:07)

   nu conteaza cine zice [utilizator]

   devine ca si cum s-ar inchide toate site-urile, ca tot se infecteaza cu virusi ...
  • +12 (22 voturi)    
   Franța? (Luni, 27 aprilie 2020, 16:13)

   marcelp55 [utilizator]

   ”Avem un exemplu din Franța, unde într-o provincie s-a deschis experimental școala, și experimentul nu a decurs foarte bine.” .... extras din declarație. Interesant e că cei din Franța nu au cunoștință de așa ceva ....
   • +5 (19 voturi)    
    N-au nimic in cap (Luni, 27 aprilie 2020, 16:42)

    Luk [utilizator] i-a raspuns lui marcelp55

    Din 11 martie si pana azi au cotcodacit despre scoala on-line. Nu exista niciun leu pentru plata programelor care ar facilita asta. Nu exista nicio situatie cu copiii care nu dispun de mijloace IT, niciun program de a-i ajuta, nici macar un leu nu-i in Buget pentru asta. Profesorii habar n-au sa foloseasca platformele de predare la distanta (alea de inchiriat sau alea gratis.

    Cand era zapada de 2m, cand se inchideau scoli din cazua gripei obisnuite nu s-a mai predat online: chemau copiii sambata si duminica la scoala sa-si ia salariul intreg. Uite ca acum il primesc intreg fara sa predea in niciun fel. Pentru ca d-aia!

    Atata batalie de joc n-am vazut niciodata. Peste toate astea apare Seful cu morga lui si ne explica: "mediile se incheie cu notele de acum", adica tot ce urmeaza e un soi de bataie de joc, un simulacru de scoala. Anul asta s-a facut scoala din 13 ianuarie si pana in 11 martie. Atat.

    O tragi-comedie in care am sacrificat niste copii a caror singura vina e ca s-au nascut aici, printre prosti, impotenti, incompetenti si incapabili.

    Profesorii sunt cei mai multumiti: isi iau si salariile si NICI N-O SA SE TREACA LA PREDAREA ONLINE pentru ca majoritatea lor sunt complet analfabeti IT (chiar stiu ce spun).
    Hai un profesor sau mai multi sa ma contrazica, haideti aici sa spuneti cum va pregatiti voi orele, ce materiale, ce infrastructura si ce aplicatii folositi.
    Vai de fundul nostru...
    • -2 (2 voturi)    
     Just. (Luni, 27 aprilie 2020, 17:53)

     Namaste [utilizator] i-a raspuns lui Luk

     Parintii toti ar fi o forta, o rezistenta...
  • +3 (5 voturi)    
   am și eu o propunere (Luni, 27 aprilie 2020, 16:55)

   hdd [utilizator]

   TVA 0% la măști și dezinfectant.

   Aș zice și la livrare, dar e un cost compus și greu de calculat.

   Mi se pare golănie să faci un produs obligatoriu și apoi să iei taxe pe el la fel ca pe celelalte.
  • +3 (5 voturi)    
   păi (Luni, 27 aprilie 2020, 16:56)

   Georgiana1995 [utilizator]

   se deschid scolile in septembrie,exact cand o sa vina al doilea val de COVID . Nasol să trăiesti in romania
  • -2 (4 voturi)    
   educatia e un moft modern (Luni, 27 aprilie 2020, 17:35)

   BernierC [utilizator]

   De unde concluzia ca educatia este un moft al omului modern. Prioritara a fost, este si va fi, ptr orice fiinta, sanatatea. Starea fiziologica. Supravietuirea. Decat sa-i innebuneasca pe copii cu integrale, derivate, mai bine ii invata cum sa cultive si sa intretina o brazda de ceapa. Cum sa dea cu o sapa. Cum sa bata un cui in lemn. Cum sa lipeasca 2 fire electrice. Cum sa puna o priza. Cum sa gateasca o ciorba. Pe toti, indiferent de ifosele muciosilor sau ale familiilor lor.
  • +2 (4 voturi)    
   Cu alte cuvinte... (Luni, 27 aprilie 2020, 17:42)

   Gigi Kent [utilizator]

   Decat bogat si bolnav, mai bine sarac si sanatos.
   • +1 (1 vot)    
    Iti este dor (Luni, 27 aprilie 2020, 20:22)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

    De Nea Nelu ( are ambele cerinte )
  • +7 (7 voturi)    
   Nu e nici o pierdere cu scoala romaneasca (Luni, 27 aprilie 2020, 17:47)

   matali [utilizator]

   Oricum sistemul asta de invatamant, indeosebi cel mioritic, e din epoca de piatra, total neadaptat cerintelor moderne, programe de predare de lemn pentru epoca comunista, profesori sictiriti si isterici ,elevi plictisiti de viata , plictisiti de moarte, traumatizati. Sistemul asta de invatamant nu intelege ca lumea s-a schimbat. Elevii ies niste roboti pe banda rulanta din scolile romanesti , care nu ii pregatesc pentru viata, sa fie creativi , sa iasa din aria lor de confort, de ex. sa aiba curaj sa isi deschida o afacere, sa se indrepte spre ceea ce le place. Cel mult marea majoritate vor lucra la cules de ceapa in Spania, sclavi pe plantatiile corporatiilor sau mai rau niste bugetari stersi.Daca vorbim de universitati acolo e si mai rau, cunostintele sunt egale cu aproape zero pe piata muncii. Elevii si studentii trebuie de multe ori sa se pregateasca singuri, sa invete ei pentru a putea face ceva cand ies din sistemul de invatamant si dau piept cu viata. Multe catedre universitare exista pentru a oferi un job bugetarilor profesori din invatamant. Sa nu le plangem de mila. Poate e o oportunitate mare sa se dezvolte singuri cu ocazia asta, sa isi gaseasca vocatia.
  • +4 (10 voturi)    
   Credeam ca a decis (Luni, 27 aprilie 2020, 17:51)

   adrian88000 [utilizator]

   si taierea pensiilor speciale. Si aplicarea referendumului cu 300 de parlamentari.Cand la va decide si pe acestea ?!
  • +2 (10 voturi)    
   Ole!! (Luni, 27 aprilie 2020, 17:58)

   Itsoc [utilizator]

   si din toamna vine epidemia de gripa sezoniera....cum care? aia dintre decembrie si februarie care curma anual 200-300 de vieti (cam cat covid-ul), astept amanarea scolii pentru martie 2021 cand trece si epidemia de gripa sezoniera.
   de fapt, ce naiba mai vorbim? gata! nu se mai face scoala si nu se mai munceste nicaieri, stam in casa si ne uitam la televizor suficient timp sa traga baietii destepti sforile pentru a pregati Minunata Lume Noua, etapa urmatoare pregatita de iluminatii planetei.
   • -2 (6 voturi)    
    R0 gripă = 1,2; R0 COVID = 3 sau 4 (Luni, 27 aprilie 2020, 21:32)

    Nyk1 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    Dacă îi dai în cap cu o izolare precum cea pentru COVID, în scurt timp nu vei mai avea gripă. Cel puțin până când nu va fi reimportată din alte țări, dacă se deschid granițele. Lockdown-ul funcționează chiar și mai bine pentru eradicarea bolilor cu factor de răspândire mai mic decât al COVIDului!
   • -3 (5 voturi)    
    Afla ca.. (Luni, 27 aprilie 2020, 22:21)

    relax1 [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    anul trecut conform INS au murit doar 60 de persoane de gripa...ia compara tu cu COVID...sa vezi dupa relaxare ce o sa fie...
  • -3 (3 voturi)    
   mai sunt precizari de facut (Luni, 27 aprilie 2020, 19:11)

   Dedalus [utilizator]

   1. Care sunt procedurile de examene si de echivalare pentru liceele bilingve in aceste conditii?

   2. Care este regimul insotirii copiilor de catre parinti cu ocazia examenelor?
  • +1 (1 vot)    
   deci tot din Austria - un cancelar de dreapta (Luni, 27 aprilie 2020, 22:57)

   ..13 [utilizator]

   April 21, 2020:

   Chancellor Sebastian Kurz (ÖVP) gave today an update on the plan for the coming weeks:
   May 1
   – all shops and stores can reopen, including hair & beauty salons
   – curfew restrictions will be eased and adjusted
   May 4
   – preparations for the school leaving exams (Matura) start, older pupils return to high schools
   May 15
   – schools will start to reopen (details will be announced on Friday)
   – restaurants, bars and other businesses in the hospitality industry can reopen (until 23:00 in the night), for staff it’s mandatory to wear mask
   – religious services will again be permitted

   Moreover, travel to other countries should be allowed again step by step.
   • 0 (0 voturi)    
    details from Austria (Marţi, 28 aprilie 2020, 0:53)

    ..13 [utilizator] i-a raspuns lui ..13

    April 24, 2020:

    Today, Minister of Education Heinz Faßmann (ÖVP) presented the government’s plan for reopening schools in 14-day steps. Here are the main points:

    May 4
    – Pupils before their school leaving exams in higher schools (Maturanten), or vocational schools (Berufsschulen) return to school.
    – This applies to approximately 100,000 students in Austria.
    May 18*
    – Elementary schools (Volksschulen), lower grades in high schools (Unterstufen in Gymnasien), intermediate schools (Neue Mittelschule, NMS), and special needs schools reopen – special conditions apply (see below).
    – This affects 700,000 students in all of Austria.
    June 3*
    – All other students can return to school, concretely those in the higher grades of high schools (Oberstufe in Gymnasien), other pupils of vocational schools, technical high schools (HTLs) and others.
    – This applies to 300,000 students in Austria.

    Students who return on May 18 and June 3 (marked by *) will learn in shifts – half the pupils of every class will be at schools on Monday, Tuesday and Wednesday, the other half on Thursday and Friday. The halves will switch every week.
    There will be no afternoon teaching, no sports and music classes (due to infection risk) and heightened attention to hygiene and the new distance rules. A protection for mouth and nose is required when coming to school (parents should provide their children with these masks); younger children can take it off in class.

    Kindergartens across Austria open up further. Children of parents in critical industries can already now come to the kindergarten. In May, only children will be permitted too. In general, kindergartens are called on to be flexible in dealing with parents and kids.
  • +2 (2 voturi)    
   in Franta (Luni, 27 aprilie 2020, 22:58)

   ..13 [utilizator]

   Presedintele Macron a anuntat deschiderea scolilor incepand cu 11 mai cu acordul parintilor si al scolilor, treptat.

   As dori sa stiu de unde pana mea isi ia JK informatiile astea eronate si se incarca cu fricile astea nocturne si nu numai.
   • 0 (0 voturi)    
    mai au de furat (Marţi, 28 aprilie 2020, 14:54)

    Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui ..13

    mai au inca de terminat achizitiile alea fara licitatie in vreme de ordonanta militara.

    s-au inghesuit toti baietii destepti sa cumpere ce e de cumparat pe nimic pana ies romanii din case.

    cand or sa iasa romanii, vor afla ca au schimbat stapanii si ca acum sunt in arenda la alti stapani.
  • +1 (1 vot)    
   despre mastile trimise in Moldova (Luni, 27 aprilie 2020, 23:34)

   ..13 [utilizator]

   sa fie scris pe fiecare in Romana si in ruseste

   PROVENIT DIN ROMANIA
   asta ca sa nu avem discutii cu fraierii de peste Prut, preventiv.


  Abonare la comentarii cu RSS
  Întâlniri on-line | #deladistanță

  Top 10 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.  powered by
  developed by