Cercetătorii polonezi se pregătesc să prezinte ceea ce ei susţin că ar putea fi primul test de susceptibilitate privind noul coronavirus, transmite luni thenews.pl, preluat de Agerpres.

Testare medicala de laboratorFoto: Pixabay.com

Testul, care ar urma să fie prezentat în cursul acestei săptămâni sau săptămâna viitoare, le va permite medicilor să prezică o evoluţie mai gravă a COVID-19 la unii pacienţi.

Potrivit agenţiei de presă PAP, proiectul realizat de cercetătorii de la Centrul de studii ADN din oraşul Poznan (vestul Poloniei) se află în etapa finală.

Studii şi observaţii medicale au indicat că unii oameni sunt mai susceptibili la anumite infecţii decât alţii. Testul polonez, folosind rezultate ale cercetărilor efectuate în SUA şi China asupra unor mutaţii specifice ale virusului la pacienţii cu COVID-19, va face posibilă detectarea unei susceptibilităţi genetice mai mari la virusul SARS-CoV-2.

''Acesta este primul astfel de test genetic din lume'', a afirmat şeful programului de cercetare şi dezvoltare din cadrul Centrului de studii ADN de la Poznan, Jacek Wojciechowicz.

El a adăugat că testul va face posibilă identificarea pacienţilor care necesită spitalizare încă de la primele stadii ale bolii şi în cazul cărora estimările sunt mai pesimiste.