Peste o jumătate din populația Ungariei doreşte să călătorească după epidemie, potrivit unui studiu realizat la solicitarea Agenţiei Naţionale de Turism din Ungaria, citat de Mgyar Nemzet și preluat de Rador.

Institutul Századvég a efectuat un sondaj de opinie pe un eșantion reprezentativ de peste două mii de persoane, cu scopul de a afla dacă populația ungară planifică să călătorească după epidemia de coronavirus, și dacă da, unde. Astfel 51% din intervievați au răspuns că doresc să călătorească în țară, iar 12% planifică o călătorie în străinătate. Cea mai atractivă destinație pentru cei care vor să meargă în străinătate este Croația și Grecia, iar cei care aleg o călătorie în țară ar merge în medie la o distanță de 227 de kilometri și ar alege mai ales activitățile de tip recreativ.

Două treimi din respondenți vor să evite călătoriile organizate, iar 61% vor lua în considerare și nivelul de afectare a țărilor de coronavirus.

Directorul agenției de turism, Zoltán Guller, a declarat că aprecierea Ungariei în străinătate se va îmbunătăți, deoarece - potrivit datelor centralizate de până acum - țara este relativ mai puțin afectată de coronavirus. Zoltán Guller crede că agenții economici trebuie să își schimbe comportamentul, trebuie să iasă din zonele lor de confort, și trebuie să fie mai inovatori și curajoși. "Cel mai important aspect care va fi luat în seamă înainte de călătorie nu va mai fi trăirea unei experiențe, ci siguranța. Pentru turiști va fi important ca banii lor să fie în siguranță. Al doilea aspect este ca turistul să fie convins că la hotel sunt create toate condițiile de securitate. În al treilea rând, trebuie asigurată asistență medicală pentru turiști", a adăugat directorul agenției, Zoltán Guller.