Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a anunţat că va redeschide moscheile în zonele neafectate de coronavirus, în condiţiile în care, cea mai afectată ţară din Orientul Mijlociu de această pandemie, va fi împărţită în trei zone în funcţie de numărul de îmbolnăviri - zona albă, albastră şi roşie, scrie Reuters.

parada Iran de Ziua ArmateiFoto: Captura Press TV

Relaxarea măsurilor de restricţie se va face pe baza acestor culori. O zona albă va fi considerată cea în care nu au avut loc îmbolnăviri şi împlicit este considerată neafectată de COVID-19. Astfel că, în regiunile "albe" vor fi redeschise moscheile începând de vineri, potrvit anunţului făcut de preşedinte.

Magazinele, parcurile şi pieţele au fost redeschise deja în Iran, în condiţiile în care autorităţile au anunţat o scădere a numărului de decese sub 100 pe zi, începând cu 14 aprilie.

Totuşi, Iranul a înregistrat 60 de morţi din cauza coronavirus în ultimele 24 de ore şi ajunge la un număr total de 5.710, cu 90.481 de îmbolnăviri, potrivit declaraţiilor purtătorului de cuvânt al Ministerului Sănătății, Kianush Jahanpur.