O Secție de Anestezie şi Terapie Intensivă a fost operaționalizată la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Rahova pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor.

penitenciar - sectie ATIFoto: Administratia Nationala a Penitenciarelor

Conform Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Secţia ATI are 16 paturi şi două aparate de ventilaţie mecanică, iar în cursul săptămânii viitoare vor fi preluate, prin transfer, alte două, de la Penitenciarul-Spital Dej. În caz de necesitate, se poate solicita preluarea de aparatură suplimentară şi de la structurile reţelei sanitare publice, spune ANP.

Operaţionalizarea acestei unităţi pentru gestionarea unor eventuale cazuri medii sau severe de îmbolnăviri COVID-19 în rândul deţinuţilor a presupus amenajarea unui circuit funcţional care, prin zone tampon, să permită delimitarea spaţiilor contaminate de cele aseptice, precum şi stabilirea unor zone de decontaminare şi echipare/dezechipare.

Secţia ATI-Rahova se subordonează operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitatea sanitară cu secţie de boli infecţioase desemnată să gestioneze eventuale cazuri COVID-19, cu simptomatologie medie sau severă, în rândul deținuților.

În prezent, deşi sunt înregistrate cazuri de lucrători ANP confirmaţi COVID-19, nu există cazuri de coronavirus în rândul deținuților, mai susține ANP într-un comunicat de presă transmis duminică.