Oraşul Beijing va interzice de la 1 iunie o serie de comportamente 'necivilizate', în vederea creşterii igienei în locurile publice, în plină pandemie de coronavirus, au anunţat duminică autorităţile locale din capitala chineză, informează AFP, potrivit Agerpres.

coronavirus ChinaFoto: Profimedia

Astfel, pe noua listă de contravenţii în capitala chineză figurează strănutul sau tuşitul fără acoperirea nasului ori a gurii şi absenţa măştii în caz de boală. Locuitorilor din Beijing li se mai cere să se ''comporte adecvat'' în public.

Noua reglementare impune, de asemenea, instalarea de marcaje pentru distanţarea socială în locurile publice din Beijing.

Beijingul, oraş cu peste 20 de milioane de locuitori, descurajează deja o serie de atitudini 'necivilizate', precum scuipatul în public, aruncarea deşeurilor la întâmplare, plimbatul câinilor fără lesă şi fumatul în locurile unde acest lucru este interzis.

China, care potrivit propriilor declaraţii a înregistrat pe teritoriul său aproximativ 82.000 de persoane infectate cu COVID-19 şi 4.632 decese cauzate de această boală, a fost prima ţară lovită de epidemie.

Citește și: