O femeie de 74 de ani din Ecuador, declarată moartă în urmă cu o lună, când era spitalizată din cauza coronavirusului, este în viață. Familia acesteia fusese anunțată că femeia a decedat, a fost chemată să o identifice și chiar a primit apoi ceea ce li s-a spus că este cenușa acesteia, scrie BBC.

Covid 19Foto: Digisport.ro

Alba Maruri locuiește în orașul Guayaquil, epicentrul focarului de coronavirus din Ecuador. Ea a fost declarată decedată în 27 martie, într-un spital din oraş în care era internată cu COVID-19. Familia a fost informată despre moartea femeii și ulterior spitalul i-a trimis ceea ce li s-a spus membrilor familiei că este cenușa ei.

Joi, însă, una dintre pacientele din spitalul din Guayaquil s-a trezit din comă, a spus că este Alba Maruri și le-a cerut cadrelor medicale să o sune pe sora ei. Familia s-a bucurat enorm la aflarea veștii, dar a rămas cu întrebări privind identitatea persoanei a cărei cenuşă o are în casă.

Potrivit ziarului local El Comercio, Alba Maruri a fost internată luna trecută cu febră mare și dificultăți de respirație. La 27 martie, familia a fost anunțată că a murit. Li s-a arătat un cadavru în morga spitalului, dar a trebuit să fie ținut la distanță din cauza riscului de contagiune.

Nepotul femeii, Jaime Morla, le-a spus reprezentanților spitalului că a crezut că este mătușa lui. "Mi-a fost teamă să-i văd fața. Am fost la un metru și jumătate distanță. Avea același păr, același fel de piele”, a spus el pentru AFP. Trupul a fost incinerat, iar cenușa trimisă familiei.

O echipă de la spital a vizitat acum familia pentru a-și cere scuze, explicând că la momentul la care a fost declarat decesul în spital era un haos greu de descris, din cauza numărului mare al celor infectați cu coronavirus.

Familia femeii cere autorităţile despăgubiri pentru eroare.