Nepoata unui bărbat în vârstă de 62 de ani cu coronavirus care a murit luna trecută la Spitalul Județean din Suceava susține că bijuteriile pe care acesta le avea la el nu i-au fost restituite, scrie Mediafax. Femeia spune că familia va depune plângere la Poliție.

Spitalul Judetean SuceavaFoto: Facebook

Geanina Ursu, nepoata bărbatului de 62 de ani, diagnosticat cu COVID-19 și care a decedat luna trecută la Spitalul Județean din Suceava, spune că acesta avea la el mai multe bunuri, care nu i-au fost restituite.

"În momentul în care s-a internat avea nişte bunuri materiale asupra lui, pe lângă haine, portofel şi aşa mai departe, avea un lanţ de aur şi o brăţară, care nu au fost restituite nici măcar la momentul acesta. (...) Se pare că cei de la morgă nu ştiu cine ar fi putut să le ia, pentru că la ei nu ar fi ajuns. (...) Nici să acuz fără nicio bază că au fost furate este greu, cert este că nu sunt”, a spus Geanina Ursu.

Fata bărbatului decedat a făcut cerere la Spitalul din Suceava pentru a-i fi restituite aceste bunuri şi urmează să facă plângere la poliţie.

La începutul lunii aprilie, doi bărbați din Suceava au susținut că o angajată de la morga Spitalului Suceava le-ar fi cerut câte 100 de lei când au mers să își ia rudele decedate. Potrivit acestora, banii au fost puși într-o cutie de pantofi. Cei doi spuneau că au avut probleme și când au vrut să recupereze telefoanele, actele sau bijuteriile părinților care au murit în spital.

În urma informațiilor apărute atunci, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal, in rem.

"Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, respectiv în mediul on-line, în presă și pe rețelele de socializare, privind săvârșirea de infracțiuni de corupție de către personalul de la morga din cadrul Spitalului Județean «Sf. Ioan cel Nou» Suceava, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiind constituit un dosar penal”, au transmis procurorii într-un comunicat de presă.