Un ecran gigant a străbătut toată săptămâna cartierele capitalei columbiene, Bogota, unde oamenii ieșiți în balcoane au putut vedea seara, în plină izolare în contextul pandemiei de COVID-19, filme ca şi cum s-ar fi aflat la cinematograf, scrie Agerpres, citând EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

Beneficiarii serii de vineri au fost locuitorii cartierului Gran Granada, din nord-estul capitalei, care s-au putut bucura de iniţiativa "Ruta 90 desde los balcones" lansată de compania Cine Colombia şi care a proiectat noua versiune din 2019 a clasicului film "Regele Leu".

Încă de dimineaţă, angajaţii companiei ajutaţi de agenţi de poliţie au început să instaleze ecranul cu o înălţime de 7 metri şi lăţimea de 9 metri pe care sunt proiectate filmele.

Seara, locuitorii cartierului au început să iasă în balcoane şi odată cu începerea filmul au aplaudat frenetic iniţiativa lansată de Cine Colombia, care i-a scos din rutina cu care se obişnuiseră de la decretarea măsurilor de izolare, în 25 martie.

Pe parcursul zilei, poliţiştii i-au bucurat cu muzică pe cetăţenii ieşiţi în balcoane, care au răspuns cu aplauze, strigăte de bucurie, iar unii chiar au dansat, bucurându-se de un moment inedit în această perioadă de distanţare socială.

"Ruta 90 din balcoane" a încurajat cetăţenii să danseze în balcoanele lor. Sunt mici iniţiative care aduc bucurie în inima tuturor", au declarat organizatorii.

La rândul lor locuitorii cartierului, plăcut surprinşi de această iniţiativă, au mulţumit cu urale şi au afişat mesaje cu îndemnul "Rămâi acasă".