Coronavirus: Aproape 90% dintre decese sunt în rândul pacienților cu Covid-19 ventilați artificial - Studiu SUA

de Dani Rockhoff     HotNews.ro
Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:12 Actualitate | Coronavirus


Coronavirus SUA
Foto: Brazil Photo Press / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Președintele american, Donald Trump, a oferit echipamente de ventilație medicală Germaniei, în timpul crizei coronavirusului. Trump a declarat vineri, la o conferință de presă la Casa Albă, că Statele Unite vor trimite ventilatoare respiratorii în Mexic, Honduras și Franța. Dar și în Germania, „dacă are nevoie”. Momentul acestei neașteptate generozități se suprapune însă celui al apariției unui nou studiu medical, din SUA, cu concluzii frapante. Potrivit acestui studiu, între 1 martie și 4 aprilie au murit aproape 90% dintre pacienții Covid 19 din New York, care au fost ventilați artificial.

Studiul care conduce la presupunerea că utilizarea ventilatoarelor în pandemia Corona este dăunătoare, și nu utilă, a fost publicat, la 22 aprilie, în revista de specialitate „Journal of the American Medical Association”, și a acumulat, până la ora de față, aproape un sfert de milion de vizualizări.

Titlul articolului este „Prezentarea de caracteristici, comorbidități și rezultate la 5.700 de pacienți spitalizați cu Covid-19 în aria orașului New York” (Presenting Characteristics, Comorbidities, and Outcomes Among 5700 Patients Hospitalized With COVID-19 în the New York City Area).

Au fost analizate date din 12 spitale din Northwell Health, cel mai mare district de sănătate din New York. Rata de deces a fost de 97,2% la persoanele peste 65 de ani și 76,4% la cei între 18 și 65 de ani.

Concluziile au fost preluate și în presa internațională, inițial în Newsweek. Studiul este „primul studiu mare din SUA, pe pacienți pozitivi Covid-19”, spune publicația citată.

Se afirmă în studiu: „Ratele mortalității pentru cei care au primit ventilație mecanică din grupele de vârstă 18-65 de ani și mai mari de 65 de ani au fost de 76,4% și, respectiv, de 97,2%. Ratele de mortalitate la cei de la 18 la 65 de ani și cei trecuți de 65 de ani care nu au primit ventilație mecanică au fost de 19,8% și, respectiv, de 26,6%. Nu au fost înregistrate decese la grupa de vârstă mai mică de 18 ani”.

Ventilat sau nu, aceasta-i întrebarea


De la publicarea articolului și diseminarea lui în presă americană și germană, se ridică întrebarea dacă ventilarea artificială a pacienților cu Covid-19 are rezultatul scontat. Cifrele din Marea Britanie și New York sugerează că multe persoane ar fi murit din cauza ventilației artificiale intensive.

Primele avertismente au venit din Italia, unde majoritatea pacienților ventilați au murit. Cifrele din Marea Britanie și statul american New York sunt, de asemenea, alarmante. Marea Britanie a spus că 60% dintre pacienții puși la ventilatoare respiratorii au murit. Guvernatorul orașului New York, Andrew Cuomo, s-a referit la un procent de 80% mortalitate, la pacienții intubați și ventilați artificial.

Mulți dintre cei decedați și identificați că purtători de coronavirus au fost tratați în secția de terapie intensivă timp de una până la două săptămâni, unii fiind transpuși în comă artificială, ceea ce a determinat o scădere semnificativă a activității lor respiratorii.

În acest timp, guvernele din întreaga lume se străduiesc să procure cât mai multe ventilatoare medicale, pentru a salva pacienții care suferă de coronavirus. Dar o dezbatere a izbucnit în rândul medicilor, cu privire la momentul în care respirația artificială are sens.

Există încă foarte puține date disponibile, despre ventilația pacienților cu Corona. De asemenea, e greu de stabilit, dacă un pacient a murit din cauza sau în ciuda ventilației artificiale.

Însă tot mai mulți medici observă că starea pacienților cu Covid 19 se deteriorează rapid, imediat ce sunt intubați și conectați la un ventilator. Prin urmare, spitalele din SUA au început să întârzie ventilarea, cât mai mult timp posibil.


Buimăceala de tratament


La începutul pandemiei, pacienții cu Covid-19 cu dificultăți de respirație au fost tratați conform liniilor directoare pentru tratamentul sindromului de deficiență respiratorie acută (Acute Respiratory Distress Syndrome - ARDS), care poate fi declanșat de pneumonie sau de un accident, de exemplu.

ARDS înseamnă că plămânii nu mai pot absorbi suficient oxigen, pentru a-l furniza celorlalte organe. De regulă, acești pacienți sunt trecuți foarte rapid sub ventilație mecanică, acesta fiind modul în care medicii s-au ocupat, inițial, de boala pulmonară indusă de coronavirusul Covid-19.

Însă, încetul cu încetul, medicii au observat că dificultățile de respirație la pacienții cu coronavirus nu pot fi comparate cu cele din ARDS, sau, cel puțin, nu în toate cazurile. Plămânii din cazurile diagnosticate cu Covid-19 nu sunt deteriorați în același mod.

La sfârșitul lunii martie, medicul Luciano Gattinoni și colegii săi din Milano au descris, în revista American Thoracic Societym modul în care și-au adaptat abordarea. Așa că acum se încearcă ventilarea pacienților mai târziu și cu mai puțină presiune pe aparat.

Specialistul american în pneumologie, Kevin Wilson, recomandă, de asemenea, reținerea în ventilația artificială a pacienților cu Covid-19. „Îi amânăm cât putem, dar nu și atunci când devine o urgență”, a spus expertul Universității din Boston.

Medicii au descoperit că pacienții cu Covid-19 și cu un nivel scăzut de oxigen din sânge, cazuri care ar fi în mod normal ventilate, au putut fi gestionați și fără intubație. În loc să conecteze oamenii direct la ventilator, se folosesc metode mai puțin invazive. De exemplu, furnizarea de oxigen pe căi nazale sau prin măști de ventilație, alternativ așezarea pacientului pe burtă, poziție care oferă un sprijin și plămânilor.

Majoritatea noilor abordări provin din New York, unde peste 11.500 de oameni au murit din cauza coronavirusului. „Încercăm să așteptăm ceva mai mult, înainte de a trece la ventilație, sau pentru a o evita cu totul”, spune Daniel Griffin, care conduce Departamentul de Boli Infecțioase din rețeaua medicală New York ProHEALTH.

„Atâta timp cât pacienții par a se simți bine, tolerăm o saturație relativ scăzută de oxigen", a adăugat el. Unele cazuri s-au recuperat fără respirație artificială, iar dacă se utilizează ventilatorul, presiunea în aparat este redusă.

Pe baza experienței recente, asociațiile medicale încearcă să dezvolte noi linii directoare pentru tratamentul pacienților cu Covid-19. Cu toate acestea, încă nu există un răspuns definitiv la întrebarea privitoare la cele mai bune îngrijiri. „Învățăm din mers”, a spus Wilson, expertul în boli de plămâni al Universității din Boston.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

20992 vizualizari

 • -24 (34 voturi)    
  Coruptia ucide (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:35)

  Un cititor [utilizator]

  Incompetenta ucide
  • +22 (24 voturi)    
   La ce incompetenta te referi? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:53)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui Un cititor

   Absolut nicio tara, nici macar China nu stiu cum sa faca fata virusului. Absolut fiecare aspect la bolii cauzate de COV2 se face prin "trial and error", observatii si analize/statistici.

   Nu are nimeni reteta magica si absolut fiecare persoana este diferita, raspunde la diferite medicamente in moduri diferite, unii au imunitate buna, altii proasta, altii echilibrata, unii sunt asimptomatici, altii isi revin usor, altii intra in complicatii.

   Insinuezi ca medicii sunt incompetenti ca au folosit vnetilatoare pana acum si au cauzat posibil morti? Cu un virus asemanator si in structura dar si in cateva atacuri cu COV1, nu aveau alta varianta decat sa aplice procedurile de acolo. Sau ii faci incompetenti ca nu vor sa faca ventilatie artificiala?

   Da, "Coruptia ucide" si cine are ochi sa vada, poate observa usor rezultatul a 30 de ani de PCR2, FSN, PSDR, PSD, ALDE, UDMR si PDL.Desi ma idnoiesc ca romanul va vedea altceva decat "scumpiri, taxe si PNL ia, PSD da". La fel si incompetenta. Si se vede si in alte tari.

   Dar acest articol descrie altceva. Hai sa fim on-topic.
 • +11 (39 voturi)    
  /// (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:35)

  GemstonePig [utilizator]

  Atata s-a agitat toata lumea inginereasca sa faca ventilatoare de 20.000 dolari bucata si acum aflam ca de fapt te umfla pana te sparg definitiv. La inceput spuneau ca masca este total inutila daca nu esti medic si acum esti obligat sa o porti si daca iesi sa arunci gunoiul. clorochina e salvarea doar ca upsss faci stop cardiac de la ea. redemsivir e miraculosul leac doar ca mai nou au aflat de fapt e ca apa sfintita . In final noile linii directoare OMS spun cu tarie Scapa cine poate!
  • +1 (15 voturi)    
   Și e un biet virus... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:42)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   și nu reușim să-i dăm de capăt.

   Cum ne vom descurca în cazul unei întâlniri ... neprietenoase... cu extratereștrii?
   • +1 (7 voturi)    
    Simplu... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 19:05)

    unins [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    le distrugem sursa de interes!
   • +2 (2 voturi)    
    E simplu! (Duminică, 26 aprilie 2020, 11:11)

    charlie666 [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    Dacă nava lor e din fer, e ca și rezolvat! Când nu-s atenți, trimitem noi un echipaj de de discriminați colorați și în câteva ore naveta e bucăți! Vor fi condamnați să conviețuiască pașnic cu noi, pe Pământ!
  • +2 (6 voturi)    
   Te mira? (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 15:54)

   imi_pasa_de_romania [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Acelasi lucru si cu tunelurile de decontaminare.
  • +10 (16 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:37)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui GemstonePig

   Cei care ajung la ventilator ajung acolo de sanatosi? E ultima lor sansa.
   Tocmai ai dat un exemplu cu mastile, nu erau bune ca nu se gaseau, poate de-asta nici ventilatoarele nu mai sunt bune, ca nu au. Nu ne zicea Cercel ca nici spirtul nu e bun atunci cand disparuse din magazine?
   Redemsivir-ul a fost scos apa de ploaie de un studiu din ... China, aparut, culmea, la cateva zile dupa ce americanii au sistat finantarea OMS. China care nici nu mai are oficial cazuri de multe saptamani scoate studiul din sertar exact la momentul potrivit.
   • +12 (16 voturi)    
    Într-adevăr (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 18:09)

    Amerlocu [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

    Ai dreptate. Cei ajunși la venitlație mecanică au șanse mici de supraviețuire, mai ales când e vorba de bătrâni.

    De aceea mortalitatea e atât de mare. Nu e din cauza venitlației mecanice ci din cauza stadiului în care a auns boala. Sigur că există opțiunea să-l lași să moară sufocându-se sau să încerci să-l ajuți știind că șansele de succes nu sunt prea mari.

    Povestea ventilatoarelor e că guvernatorii și primarii de stânga incompetenți din statele și orașele răvășite de molima chineazească au zbierat că guvernul federal nu-i ajută. Interesant e că molima e aproape inexistenă în rândurile „trumpiștilor”.

    Înițial au zbierat că n-au echipament de protecție. Chiar dacă consumau în medie o mască la 15 minute și un galon de hand sanitizer (gel dezinfectant) producția a crescut și sunt arhisuficiente. Cum și magazinele sunt pline de măști au trebuit să schimbe partitura că povestea cu „n-avem” nu mai ținea,

    California a țipat că are nevoie de 10000 de teste /zi. Au primti kit-urile și a doua zi au țipat că de fapt le trebuie 20000/zi. Acum au kit-uri pentru 25000/zi și sunt incapabili să le folosească.

    Au țipat apoi că n-au ventialtoare, OK. Și astea sunt acum în exces. S-au fabricat cu nemiluita și de aia l-a apucat pe Trump generozitatea.

    Su țipat că n-au paturi de spital și că vor trebui să trateze bolnavii în corturi. Trump a trimis câte un vapor militar spital, fiecare cu peste 1000 de paturi și echipamene moderne și personal medical calificat să lucreze în zone de război, atât șa NYC cât și la LA. Am aflat că la mai bine de o lună de la venirea lor gradul de utilizare/ocupare e în medie de sub 15%
    • -6 (10 voturi)    
     Bravo ! (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 19:35)

     Observatory [utilizator] i-a raspuns lui Amerlocu

     Ai pus “punctul pe i” cum spuneam noi odată !
     Se poate ca eu, personal “ m-am tzakanit” dar se vehiculează totuși insistent pe rețelele internaționale ca ar fi “ o lucrătura “ a chinezilor împreuna cu Demicratii socialiști/ comuniști , ca Sălișteanu Trump fi eliminat, toate mizeriile din ultimii 3+ ani, este o lucrătura :
     Suspicios cum au închis imediat, Wuhan, fără nici o legătura cu restul Chinei ( de aici poate ei nu au atâția mirti), dar su l’asta virus il sa “ zboare” international . Probabil eu ca si alti “tzakanitzi” suntem loviți rău !
     Accept, dar surpriza chinezilor este ca nu poate fi oprit, la comanda... de fapt, oficial, a răspuns ca nimeni nu va avea acces la sursele care au declanșat aceasta mizerie.....
     Deci, mai ușor sa scapi de ăștia care vor pensii și îngrijire medicale “ Băgați -le un virus și gata, economisim ceva trilioane de $- ri....

     Unii sperau sa moara normal, dar ăștia au alte planuri cu boshorogi ....
 • +7 (11 voturi)    
  Atentie mare ... (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:32)

  gamma [utilizator]

  Daca o sa pastreze pentru ventilator doar cazurile extreme atunci procentul o sa se apropie de 100%
  Se stia de mult de faptul ca daca ai ajuns pe ventilator esti cu un picior in groapa (50-50) . In paralel pe langa investigatiile pe care le fac ar trebui sa se studieze si de ce procentul asta e mai mare in US .
  • +2 (2 voturi)    
   in curand un studiu va descoperi faptul (Duminică, 26 aprilie 2020, 10:55)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui gamma

   Ca 50% din cei internati in spitale pentru covid mor iar 50% din cei care raman acasa cu Covid supravietuiesc.
 • -6 (16 voturi)    
  O Civilizație avansată (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 16:58)

  Observatory [utilizator]

  așa cum pretinde toate organizațile din lume
  “Suntem supra pregătiți pentru orice situație medicală “
  Nasul jos și gura mică , acesta epidemie a prins aceste organizații cu pantaloni in vine !
  Încă se mai bâjbâie , foarte vagi toate aceste indicații , pe care popoarele se baza și unii au cheltuit averi incalculabile in cercetarea medicală .
  Trebuie urgent verificate multe din procedurile de cercetare medicale.
  Cu regret încep sa ma gândesc ca soluția in situația de fata este și va fi greu de depășit !
  Ne întoarcem la “Doamne ajuta “ așa cum rad și ialistii de azi , foști comuniști de ieri: Absolut nici o diferența de abordare , doar o schimbare de nume ..

  Sănătate și fericire pentru toți !
  • +6 (10 voturi)    
   Ghici ciuperca (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 18:24)

   gamma [utilizator] i-a raspuns lui Observatory

   De ce avem noi probleme acum ?
   Pentru ca in sfarsit avem o problema reala fara raspuns din partea stiintei e cam greu sa devii expert in cov-2 cat timp cov-2 nu exista .

   In timp o sa avem vaccin si tratament la cov-2 , dar dv puteti sa ne dati prin alte metode tratament la cov-3 ?
 • +8 (8 voturi)    
  procent si tehnica (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:27)

  anion [utilizator]

  1. In SUA au comunicat ca procentul de mortalitate este de 90% al celor care au speranta de viata cu ventilatorul pe fata. Curios, dar la noi nu s-a vehiculat nici un procent si n-am vazut niciun reporter istet sa faca acest lucru. La noi o fi procentul de 100%?
  2. Se pare ca ventilatorul are si el rolul de a-l mentine in viata dar nu oricum. Are niste trepte (3-5) de inaspiratie expiratie bine fixate, nu se stie cine decide ritmul si daca mai intervine pe parcurs. Ritmul si ciclul inspiratie-expiratie al bolnavului este diferit, ar trebui imprimat pe suport inca din faza de internare si mai ales in faza premergatoare conexiunii la ventilator. Asta inseamna ca ventilatorul trebuie sa permita o variatie de timp pentru inspiratie, alta pentru expiratie, iar declansarea uneia sau a alteia trebuie sa fie preluata sau sesizata de ventilator prin intentia trimisa de pacient pentru ambele faze.
  • +3 (3 voturi)    
   OH. (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 18:47)

   letsoc [utilizator] i-a raspuns lui anion

   Ai drptate , dar mai sunt multe probleme legate de vntilator . Cu stima .
 • +10 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:39)

  [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   Bine punctat (Miercuri, 29 iulie 2020, 16:10)

   JoeTheDow [utilizator] i-a raspuns lui

   Insa in sens invers.La inceputul crizei aproape credeai ca toti pacientii sunt intubati. Au trebuit sa intervina unii specialisti sa atraga atentia ca intubarea nu trebuie sa fie prima solutie si ca e nevoie de o abordare rationala.
   Ca nbota Un excecs de oxigen poate duce la sufocare asa ca da, ventilarea artificiala poate juca un rol in deces.
 • -6 (18 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 17:49)

  [anonim]

  • +5 (17 voturi)    
   Cata filozofie in doar 50 de cuvinte (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 19:23)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui

   Va sa zica "mai ales USA" a investit in inarmare si razboaie in ultima suta de ani. Si cu asta au jignit mama Terra care a hotarat sa se razbune?
   Si care ales sa se razbune cu un virus care a aparut in China. Care e cunoscuta ca fiind mama pacifismului, aparatoarea naturii, etc.
   Mai sunteti multi acasa mai?
  • +1 (1 vot)    
   Da, sigur, internetul, procesorul, satelitul (Duminică, 26 aprilie 2020, 14:02)

   xolv [utilizator] i-a raspuns lui

   sunt inventii civil-medicale 100%, nu derivate din cercetarile militare. Dar, stai.....
 • +10 (14 voturi)    
  OH. (Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 18:44)

  letsoc [utilizator]

  Cine stie , stie , dar nu vrea sa spuna . Un intubat are sanse mari sa se supra infecteze cu alte virusuri sau bacterii .Cu cat sta mai mult timp pe ventilator , cu atat sansa sa moara e mai mare . Una este sa te ocupi de un singur intubat intro camera sterila , tot tmpul ( cum vedem in filme ) , alta este este sa ai zeci de intubati , de care se ocupa cateva cadre medicale extenuate . In medicina , ca in mai toate domeniile , daca unul are o sclipire de o noua idee , pana se pune in aplicare trec ani buni . Cu stima , NC .
  • 0 (0 voturi)    
   Am citit intr-o publicatie americana (Luni, 27 aprilie 2020, 7:52)

   John M. [utilizator] i-a raspuns lui letsoc

   ca un grup de medici ce lucrau cu cei infectati cu corona au constatat ca unii pacienti murisera sufocati pentru ca tubul se blocase cu mucus din plamani care se intarise in tub facand imposibila respiratia. Poate ca asta e si explicatia ca 90% din cei intubati au murit!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by