Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, susține că Unifarm are, în prezent, o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente care pot fi accesate de toţi managerii unităţilor spitaliceşti.

Nelu TataruFoto: Agerpres

"În acest moment nu ştiu dacă mai este lipsă (de echipamente de protecţie - n.r.). Din ce am vorbit şi cu secretarul de stat dr. Raed Arafat, în prezent sunt echipamente. MAI, DSU este cel care aprovizionează Staţiile de Ambulanţă, SMURD-ul şi unităţile de primiri urgenţe, iar Ministerul Sănătăţii aprovizionează DSP-urile şi spitalele de urgenţă. Acum sunt echipamente, dar au fost momente în care nu au fost. În acest moment, şi Unifarmul, firma noastră, are o cantitate mare de echipamente, materiale sanitare şi medicamente şi toţi cei care sunt manageri la aceste unităţi - staţii de Ambulanţă sau spitale - pot accesa, pentru că are pe stoc", a spus Tătaru, citat de Agerpres.

Ministrul Sănătăţii a fost sâmbătă la Braşov, în contextul în care, potrivit acestuia, judeţul are un număr mare de cazuri - 386 raportate sâmbătă -, 14 decese şi 46 de cadre medicale infectate.

"Este o evaluare la faţa locului, care arată şi evoluţia pandemiei. Avem, în acest moment, o discuţie cu factorii de decizie - Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului - de a menţine relaţia pe care o au şi cu Spitalul Judeţean şi cu alte spitale din Braşov. Am discutat şi despre viitoarele investiţii, am discutat şi cu personalul medical, care a căpătat încredere. Au, în acest moment, tot sprijinul de la Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov", a afirmat Nelu Tătaru.