Cazurile de coronavirus copleșesc spitalele, morgile și cimitirele din Brazilia, în timp ce cea mai mare națiune din America Latină se îndreaptă spre a deveni unul dintre cele mai mari focare epidemice din lume, relatează AP.

Jair BolsonaroFoto: Flickr

Experții din sănătate se așteaptă ca numărul infecțiilor din țara cu 211 milioane de oameni să fie mult mai mare decât ce a fost raportat până acum din cauza testărilor insuficiente și întârziate.

Între timp, președintele Jair Bolsonaro insistă că Covid-19 este o boală relativ minoră, iar măsurile de distanțare socială nu sunt necesare pentru a o opri. El a spus că doar brazilienii cu risc mare ar trebui izolați.

În Manaus, cel mai mare oraș din Amazon, oficialii au spus că într-un cimitir a fost săpat gropi comune din cauză că sunt atât de multe decese. Groparii au îngropat 100 de cadavre pe zi - triplu față de media înhumărilor de dinainte de virus.

Până acum, Ministerul Sănătății a confirmat aproximativ 53.000 de cazuri de infectare, și peste 3.600 de decese din cauza Covid-19. Din bilanțul oficial, țara a avut cea mai grea zi joi, cu aproximativ 3.700 noi cazuri și peste 400 de decese, iar ziua vineri a fost aproximativ la fel de sinistră.