​Aproape 60 de noi cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate în rândul membrilor echipajului unei nave de croazieră italiene acostate în Japonia, scrie Reuters. În total, sunt infectați aproximativ 150 de membri ai echipajului de la bordul vasului de croazieră.

HotNews.roFoto: Hotnews

După testarea tuturor membrilor echipajului navei Costa Atlantica, aflată în portul Nagasaki, numărul infecțiilor a crescut la aproximativ 150, ceea ce înseamnă că sunt infectați un sfert din cei 623 de oameni aflați pe vas, potrivit radioului public NHK.

Dintre cei infectați la bordul navei, un singur membru al echipajului a fost spitalizat, iar restul membrilor echipajului au rămas la bord, având simptome ușoare sau fiind asimptomatici.

Situația de la bordul vasului de croazieră acostat în Nagasaki vine în condițiile în care spitalele încep să se confrunte cu lipsa paturilor pentru pacienții cu coronavirus în Japonia, unde sunt peste 12.800 de cazuri de COVID-19, iar 345 de persoane au murit.

Nava a acostat în Japonia în februarie pentru reparații și întreținere, după ce pandemia a împiedicat reparațiile programate în China. Autoritățile din Nagasaki au pus nava în carantină la sosire și au cerut echipajului să nu se aventureze dincolo de chei, cu excepția vizitelor la spital.