Două surori gemene de 37 de ani, asistente medicale în Marea Britanie, au murit din cauza coronavirusului, la trei zile una de cealaltă, potrivit BBC.

Două asistente medicale, surori gemene, moarte din cauza COVID în Marea BritanieFoto: Captura

Katy Davis, asistentă la pediatrie, a decedat marţi la spitalul din Southampton, iar sora, Emma, fostă asistentă medicală și ea, a murit vineri, în acelaşi spital, ambele fiind infectate cu coronavirus.

"Întotdeauna au spus că au venit împreună pe lume şi vor pleca împreună. Nu există cuvinte pentru a descrie cât de speciale erau. Tot ceea ce au vrut să facă a fost să ajute alți oameni. Încă de când erau mici se jucau cu păpușile prefăcându-se că sunt medici. Le-au dat totul pacienților de care au avut grijă, erau oameni excepţionali", a declarat pentru BBC Zoe, sora mai mică a celor două gemene.

Katy, care lucra la Spitalul de Copii din Southampton, a fost confirmată cu COVID-19 la internarea în spital și a murit marți seară.

Pentru Katy a fi asistentă medicală a fost mai mult decât un simplu job, a declarat Paula Head, director executiv al Spitalului Universitar din Southampton. "Colegii au descris-o drept o asistentă dedicată, care a avut timp pentru toată lumea și care a împărtăşit din cunoştinţele ei pentru a se asigura că pacienţii primesc grija de care au nevoie", a transmis printr-un comunicat de presă Colegiul Regal al asistentelor medicale.

Emma Davis a lucrat la acelaşi spital ca sora ei, timp de nouă ani, până în 2013. Emma a fost descrisă drept o asistentă excelentă, calmă, veselă și un bun conducător, a spus un fost coleg al celor două surori.

De la începutul pandemiei de coronavirus, 50 de asistente medicale au murit în Marea Britanie din cauza COVID-19.