Şase femei care au născut la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, de la declanşarea pandemiei, au fost confirmate cu COVID-19 în timp ce erau internate, însă medicii afirmă că niciun nou-născut nu a fost depistat cu noul coronavirus, transmite Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de SCJU Arad, de la începutul epidemiei de COVID-19, la maternitatea spitalului au avut loc 241 de naşteri, dintre care 161 prin operaţie cezariană şi 80 pe cale naturală.

"S-au aplicat şi s-au luat măsurile de protecţie adecvate pentru toate aceste cazuri, stratificându-se gradul de risc şi folosindu-se echipamentul de protecţie corespunzător. Putem considera că toate aceste cazuri au fost suspecte până la momentul infirmării infecţiei cu COVID-19. Numărul de paciente COVID-19 pozitive care au născut în maternitatea arădeană a fost de şase, până în prezent. Toate aceste cazuri au fost asimptomatice sau cu simptomatologie minoră şi au primit tratamentul adecvat conform consulturilor interdisciplinare efectuate de colegii infecţionişti sau pneumologi, patru dintre ele fiind deja externate. De remarcat că nici unul dintre copiii care au venit pe lume în maternitatea noastră nu a fost pozitiv în toată această perioadă de timp", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, la măsurile speciale de protecţie luate în maternitate au contribuit şi unele asistente sau moaşe.

"Personalul medical a fost instruit şi antrenat în permanenţă, fiind echipat în mod corespunzător. Colegele noastre au contribuit şi la dezvoltarea de echipamente de protecţie suplimentare şi pe această cale îi mulţumim asistentei Monica Cojocaru, care a creat un model de combinezon de protecţie pentru personalul medical", se mai arată în comunicat.