COVID-19 Hub este un portal realizat de Esri România pentru a partaja informații despre pandemia de coronavirus din țară și din lume. Esri România, reprezentanta în țară a companiei globale pe al cărei platforme - ArcGIS - au fost realizate printre cele mai celebre vizualizări în timp real al pandemiei în lume, cum ar fi dashboard-ul interactiv realizat de către Universitatea Johns Hopkins - a lansat Programul de Răspuns la Dezastre prin care pune gratuit, timp de șase luni, la dispoziția agențiilor de sănătate publică și altor organizații șablonul ArcGIS Hub Coronavirus Response.

COVID-19 HubFoto: ESRI Romania

În cadrul Hub-ului sunt puse la dispoziție date geospațiale disponibile ca servicii web, corespunzătoare pentru crearea de hărți și aplicații de vizualizare și analiză. Datele pot fi deasemeni descărcate în diferite formate GIS.

„Având în vedere situația curentă generată de răspândirea Coronavirus, Esri România a implementat Programul de Răspuns la Dezastre pentru a veni în ajutorul comunității prin facilitarea accesului la tehnologie, informații și date geografice”, transmite compania pentru HotNews.ro.

Pentru a ajuta agențiile de sănătate publică și alte organizații, Esri oferă gratuit șablonul ArcGIS Hub Coronavirus Response printr-un abonament gratuit ArcGIS Online de șase luni cu ArcGIS Hub. Șablonul include exemple, materiale și configurații pentru a implementa rapid mediul ArcGIS Hub. ArcGIS Hub este un cadru ce permite construirea propriului site web pentru a vizualiza și analiza criza în contextul populației și activelor organizației sau comunității.

Vezi aici mai multe informații despre software-ul gratuit și asistența tehnică oferită de Esri România.