Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban vor vizita vineri Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, un centru de spitalizare pentru persoane noncritice, iniţiativă a două firme private, transmite Mediafax.

Amenajare unitatea de suport medicalFoto: romania.auchan.ro

Vizita președintelui Klaus Iohannis și a premierului Ludovic Orban la Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi este programată vineri, la ora 12.00.

Construcţia centrului a început în 2 aprilie şi asigură 350 de paturi pentru bolnavii noncritici, într-un spaţiu de 7.500 de metri pătraţi în Bucureştii Noi. Iniţiativa aparţine Auchan Retail Romania, împreună cu Leroy Merlin România, cu sprijinul Ministerului Sănătăţii şi al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

Astfel, o clădire aparţinând Leroy Merlin, situată pe centura Capitalei – zona Mogoşoaia, a fost transformată într-un centru de primire, triere, cazare şi tratare preliminară a bolnavilor infectaţi cu coronavirus, iar cazurile mai grave vor fi transferate către alte unităţi spitaliceşti. După finalizarea echipării, clădirea va fi predată autorităţilor medicale decise de Guvernul României.