Noul director medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Argeş se află în izolare pentru că a prelevat probe de la medicul infectat. Gheorghe Frătoaica spune că medicii şi asistentele s-au infectat de la un pacient care făcea dializă, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Este răsturnare de situaţie la Spitalul Judeţean Argeş, acolo unde un medic a fost găsit pozitiv la testarea pentru SARS-CoV-2. Deşi până acum erau informații despre faptul că medicul ar fi adus virusul în spital, după ancheta epidemiologică s-a demonstrat contrariul. Noul director medical al spitalului a declarat, joi, pentru Mediafax că un pacient cu dializă care a ajuns în spital era infectat.

„Am preluat spitalul într-un moment destul de critic, în sensul că s-au înregistrat mai multe cazuri de pacienti care sunt confirmaţi, care pacienţi au îmbolnăvit şi personalul medical, mai ales secţia de chirurgie vasculară unde au fost internaţi aceştia. Sursa este externă spitalului, prin pacienţii de dializă proveniţi de la unul din centrele de dializă şi care au îmbolnăvit şi medicul de acolo. Unul dintre ei a adus boala printr-o rudă care a venit de afară. Din păcate acel pacient a şi decedat. A transmis şi altui pacient boala care se afla cu el în aceeaşi ambulanţă", a spus Gheorghe Frătoaica, director medical Spitalul de Urgenţă Argeş.

Directorul medical a explicat că doctorul infectat nu a refuzat testarea, ba mai mult, a cerut acest lucru şi în momentul în care s-au prelevat probe toţi ceilalţi medici au vrut să îl testeze.

„Nu medicul nu a vrut să fie testat, ceilalţi colegi ai mei nu au vrut să îl testeze. Când au apărut semne de boală el a venit la mine, toţi ceilalţi au plecat, nu a mai rămas nimeni în jurul meu. A trebuit ca eu împreună cu soţia mea care este asistentă şi era pe tură să îi facem recoltarea pentru că nu a vrut nimeni. În mod normal, la orice boală cu transmitere se face anchetă epidemiologică. Din păcate medicul nostru epidemiolog este un medic care a tras chiulul constant", a mai spus Frătoaica.

Pentru că i-a prelevat teste, acum noul director medical se află în izolare şi conduce spitalul de acasă.

Gheorghe Frătoaica a mai declarat că ţine legătura în permanenţă cu ceilalţi medici şi chiar dacă spune că totul este limitat anunţă măsuri suplimentare şi spune că în niciun caz spitalul nu va fi închis.

„Cel mai grav pentru mine este că trebuie să fiu acasă. Sunt izolat în urma contactului cu medicul care e infectat. După trei zile în care am făcut pe anchetatorul am reuşit să identificăm pacienţii, contacţii şi a început şi testarea pe pacienţii cu risc crescut", spune directorul medical.

Joi, încă trei medici au fost testaţi iar testele au ieşit pozitive. Este vorba despre doi doctori ortopezi şi un medic ginecolog.

De asemenea, şi la neonatologie o asistentă a fost infectată, iar secţia a fost închisă pentru dezinfectare.