Premierul Ludovic Orban a spus joi că vor fi căutate soluții ca persoanele vulnerabile să primească în mod gratuit măști. Aceasta în condițiile în care începând cu 15 mai va fi obligatorie purtarea acestora în spații închise și în mijloacele de transport în comun.

Foto:

"Pentru persoane, să spun, vulnerabile, care sunt sub incidenţa legii privind venitul minim garantat, vom încerca să găsim o formulă prin care să distribuim aceste măşti, nu contracost", a arătat premierul.

Acesta a precizat că sunt în producție deja măști românești. "Preocuparea noastră de la începutul epidemiei a fost să susţinem producătorii români care să introducă în fabricaţie astfel de măşti - e vorba de măştile chirurgicale. Avem deja instalate utilaje noi care au o capacitate semnificativă de producţie, facem inventarierea tuturor companiilor care au primit acordul. Ştiţi că am luat decizia ca la Ministerul Apărării să se facă certificarea, autorizarea producătorilor pentru astfel de echipamente, pentru că altfel lucrurile mergeau foarte greu. Vom încerca să asigurăm capacitatea deplină", a mai spus Orban.