Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor în cazul unui preot care a permis accesul enoriaşilor într-un lăcaş de cult din Cluj-Napoca.

Credinciosi care participa la o slujba in ciuda interdictiilorFoto: Captura de ecran

„În data de 22.04.2020, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca s-a înregistrat dosarul penal nr. 2264/P/2020, dosar în care se desfăşoară cercetări in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen., constând în aceea că în zilele de 18.04.2020 şi 19.04.2020, o persoană având calitatea de preot, a permis accesul enoriaşilor în incinta locaşului de cult, cu ocazia oficierii unor slujbe religioase, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a infectării cu virusul SARS-Cov-II, dispuse de autorităţi”, se arată într-un comunicat difuzat miercuri de Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca și citat de Agerpres.

În comunicat se precizează faptul că „activităţile procesuale efectuate în cursul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de Procedură Penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a prezumţiei de nevinovăţie”.

Citește și: VIDEO Un preot din Cluj a fost amendat cu 2.000 de lei pentru că a oficiat o slujbă religioasă la care au asistat zeci de persoane