Cel puţin patru mănăstiri ale Bisericii Ortodoxe loiale Moscovei, devenite focare de coronavirus după ce au ignorat măsurile de combatere a acestei maladii, au fost plasate în carantină în Ucraina, potrivit unui bilanţ publicat miercuri, transmite Agerpres citând AFP.

Manastirea Goloseev, UcrainaFoto: goloseevo.com.ua

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat miercuri închiderea mănăstirii Goloseev, situată la periferia capitalei ucarinene, după ce 12 călugări au fost confirmaţi pozitivi cu Covid-19.

În ultimele săptămâni, aceeaşi măsură a fost luată cu privire la alte trei mănăstiri, dintre care două se află în Kiev. Printre ele, celebra Pecerska Lavra, unde s-au înregistrat peste 140 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2, dintre care trei mortale.

La o altă mare mănăstire, situată în regiunea Ternopil, din vestul ţării, s-au înregistrat 15 cazuri.

Biserica Ortodoxă ucraineană fidelă Moscovei a ignorat în general măsurile impuse de guvern pentru a limita propagarea noului coronavirus.

Până în prezent, Ucraina a înregistrat 6.592 de cazuri de Covid-19, dintre care 174 mortale. Cele mai multe cazuri au fost consemnate în regiunea Cernăuţi (1.053), municipiul Kiev (989), regiunile Ivano-Frankovsk (589), Ternopil (471) şi Rivne (353).

Guvernul de la Kiev a anunţat miercuri prelungirea până pe 11 mai a restricţiilor impuse pentru a limita propagarea noului coronavirus. Autorităţile se aşteaptă la un vârf al epidemiei de Covid-19 între 3 şi 8 mai. Restricţiile respective au fost introduse iniţial pe 12 martie.