Un medic de la Spitalul Județean din Constanța, infectat cu coronavirus și internat de câteva zile la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală, a murit marți, au declarat pentru HotNews.ro surse medicale din cadrul Institutului Matei Balș. Medicul Valeriu Neagoe avea 62 de ani și afecțiuni preexistente, au precizat sursele citate. Ministerul Sănătății a confirmat decesul primului medic român din cauza coronavirusului, la scurt timp după ce informația a apărut în spațiul public.

HotNews.roFoto: Hotnews

Valeriu Neagoe a fost medic cu specialitatea medicină internă în cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța până pe data de 6 aprilie, când a demisionat.

Pe data de 7 aprilie a debutat simptomatologia COVID-19, iar pe 8 aprilie 2020, bărbatul a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, acolo unde a și fost confirmat pozitiv în aceeași zi.

Pe 11 aprilie, după ce starea sa de sănătate s-a agravat, a fost transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș unde a decedat ieri, pe 21 aprilie.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, bărbatul suferea și de obezitate.