O mare parte din lume este pe cale să se confrunte cu o foamete ”de proporții biblice” din cauza pandemiei, a avertizat șeful agenției pentru hrană a ONU, acesta spunând că avem puțin timp pentru a lua măsuri înainte ca sute de milioane de oameni să rămână fără mâncare, scrie Guardian.

Saracie in AfricaFoto: pixabay.com

Peste 30 de țări în curs de dezvoltare ar putea ajunge la foamete pe scară largă, iar în 10 dintre aceste țări deja peste un milion de oameni sunt deja în pragul inaniției a declarat David Beasley, director Executiv al World Food Programme.

”Nu vorbim de oameni care doar se culcă nemâncați”, a declarat acesta într-un interviu pentru publicația britanică.

”Vorbim despre condiții extreme, stare de urgență – oameni care sunt pe cale să moară de foame. Dacă nu le ducem mâncare, oameni vor muri de foame”, a spus Beasley.

”Este cu adevărat vorba de ceva mai mult decât o pandemie – se creează o pandemie a foametei. Este o catastrofă umanitară și alimentară”, a adăugat acesta.

Beasley a prezentat acest mesaj marți, în Consiliul de Securitate al ONU, avertizând că liderii lumii trebuie să acționeze rapid pentru că situația se deteriorează rapid. El le-a cerut să furnizeze ajutorul de 2 miliarde de dolari deja promis, pentru care acesta să fie dus în prima linie cât mai repede posibil.