Numărul deceselor provocate de COVID-19 în spitalele din Marea Britanie a crescut din nou marţi, fiind înregistrate 828 de noi decese, după cele 449 consemnate luni, una dintre cele mai pronunţate creşteri din ultimele două săptămâni, potrivit datelor transmise de Serviciul Naţional de Sănătate (NHS), scrie Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform acestor date, 24 dintre persoanele decedate (cu vârste cuprinse între 49 şi 91 de ani) nu aveau nicio patologie asociată.

Bilanţul deceselor provocate de noul coronavirus în Marea Britanie ajunge astfel la 17.337. De asemenea, numărul infectărilor a crescut faţă de ultima raportare cu 4.301, urcând la un total de 129.044.

Dar cifrele publicate zilnic de autorităţile sanitare britanice cuprind numai decesele din spitale, o metodă criticată pentru că rămân astfel necunoscute mare parte din decesele din căminele de bătrâni, ceea ce distorsionează datele despre amploarea epidemiei.

Potrivit Oficiului Naţional de Statistică britanic (ONS), din totalul deceselor provocate de noul coronavirus în Anglia şi în Ţara Galilor până în data de 10 aprilie, un procent de 16,1% s-au produs în afara unităţilor spitaliceşti.

Dat fiind că această epidemie nu încetineşte, guvernul de la Londra a decis joia trecută prelungirea cu încă cel puţin trei săptămâni a măsurilor de izolare instituite pe 23 martie pentru a frâna răspândirea coronavirusului, în timp ce mai multe ţări europene care au reuşit oarecum să limiteze epidemia se pregătesc să relaxeze aceste măsuri.