​Aproximativ 70 dintre militarii dislocaţi de Armata României în Afganistan, Irak şi în Republica Centrafricană vor fi repatriaţi în contextul măsurilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ministerul Apărării Naţionale a decis reconfigurarea numărului de militari români care acţionează, în următoarea perioadă, în unele misiuni internaţionale.

Este vorba de repatrierea militarilor dislocaţi de Armata României în Afganistan, în cadrul misiunii NATO "Resolute Support", în Irak - misiunea de tip coaliţie "Inherent Resolve" şi în Republica Centrafricană - misiunea Uniunii Europene de instruire şi consiliere, vor fi repatriaţi.

Ei se vor putea reîntoarce în teatrele de operaţii, în situaţia în care vor exista solicitări din partea comandamentelor misiunilor respective. Măsuri similare au fost luate şi de alte ţări din NATO, Uniunea Europeană sau partenere.

Configuraţia detaşamentelor Ministerului Apărării Naţionale dislocate în celelalte misiuni şi operaţii în afara teritoriului statului român rămâne neschimbată. Măsurile de reconfigurare, realizate în consultare şi coordonare cu partenerii din Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană şi în concordanţă cu legislaţia naţională în vigoare în această perioadă, nu afectează modul de îndeplinire a misiunilor şi siguranţa militarilor români dislocaţi în teatrele de operaţii.