Premierul britanic Boris Johnson va avea marți convorbiri telefonice cu președintele american Donald Trump și se va întâlni cu Regina Elizabeth la sfârșitul săptămânii, a precizat purtătorul său de cuvânt, adăugând că în prezent acesta nu desfășoară încă activități guvernamentale, din punct de vedere formal.

Boris JohnsonFoto: Andrew Parsons/No 10 Downing Street/Profimedia Images

Johnson se recuperează la reședința sa de la țară, după ce a fost externat din spitalul St. Thomas din Londra, unde a fost la terapie intensivă din cauza infecției cu coronavirus. Șeful diplomației britanice, Dominic Raab, este cel care exercită în prezent funcția de premier, în locul său.

"Ieri, premierul a trimis un mesaj de condoleanțe omologului său canadian Justin Trudeau după trista pierdere de vieți omenești în urma atacului armat din Canada. În cursul zilei de marți... va vorbi cu președintele Trump”, le-a spus purtătorul de cuvânt jurnaliștilor, potrivit Reuters.

La sfârșitul acestei săptămâni, premierul ar urma să meargă în audiență la Regina Elizabeth, aceasta fiind prima întâlnire a lui Johnson din ultimele trei săptămâni. ​