​Angajaţii producătorului auto Ferrari se înscriu pentru testările de COVID-19, pentru a se putea întoarce la serviciu cât mai curând, scrie Reuters. Mai mult, ei ar putea fi monitorizaţi apoi cu ajutorul unei aplicaţii.

Fabrica FerrariFoto: Ferrari

Ferrari va începe să-şi testeze angajaţii şi familiile lor, iar apoi vrea să îşi monitorizeze personalul cu ajutorul unei aplicaţii astfel încât să vadă daca acestia au intrat în contact cu persoane care ar putea fi purtatoare de coronavirus. Toate acestea fac parte din programul prin care compania vrea sa se repornească producţia. Strategia ar putea fi adoptată şi de alţi producători din Europa şi America de Nord.

Reprezentanţii Ferrari au declarat că 500 din cei 4.000 de angajaţi de la fabricile sale din Maranello și Modena - Italia, au fost deja testati. Numărul testărilor ar putea ajunge la circa 800 pe zi.

"Aceste teste ne vor permite să ne facem o primă imagine a stării de sănătate a angajaţilor", a declarat șeful pentru resurse umane al Ferrari, Michele Antoniazzi, adăugând că aproape toţi angajaţii s-au oferit să fie testaţi.

Dar momentan, uzinele Ferrari rămân închise împreună la fel ca alte multe afaceri din Italia. Dar producătorul auto spune că această strategie realizată împreună cu specialişti în sănătate i-ar putea ajuta să reia producţia imediat ce restricţiile vor fi ridicate.