Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 9.242, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate 306 noi cazuri, conform datelor transmise marți, la ora 13.00, de către Grupul de comunicare strategică. Bilanțul deceselor a ajuns la 498. De la izbucnirea epidemiei în România, s-au vindecat 2.153 pacienți

HotNews.roFoto: Hotnews

HotNews transmite LIVETEXT cele mai noi informații despre epidemia din România:

18:10 Numărul deceselor a ajuns la ajuns la 498.

16.00 Este anchetă epidemiologică la Primăria Sibiu, după ce o angajată de la Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor a fost confirmată cu coronavirus, au transmis reprezentanții Prefecturii Sibiu, citați de Mediafax.

Femeia a fost internată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu, iar 7 persoane cu care a intrat în contact au fost izolate la domiciliu și testate, rezultatul fiind negativ.

14.10O relaxare a restricțiilor ar putea fi posibilă după 15 mai, dacă numărul cazurilor de infectare cu coronavirus și al deceselor va scădea, a declarat marți președintele Klaus Iohannis. El a spus că relaxarea acestor restricții va fi făcută gradual, pentru că specialiștii ne spun că virusul nu dispare și a avertizat că o astfel de situație înseamnă că autoritățile se vor implica mai puțin în viața fiecăruia, iar responsabilitatea revine mai mult fiecăruia dintre noi.

13.07 Care sunt cele mai afectate județe / Zonele în care s-au înregistrat cela mai puține cazuri de COVID-19

11.01VIDEO Coronavirus: Carantină într-o localitate din județul Constanța. Sunt vizați 600 de oameni

9.03Alte patru decese. Bilanțul ajunge la 482

Până astăzi, 21 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.242 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 306 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.153 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, au decedat 482 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova.

La ATI, în acest moment, sunt internați 245 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.372 de persoane. Alte 41.136 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 101.552 de teste.