Un bărbat diagnosticat cu Covid-19 a fugit din Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, fiind căutat de polițiști care au organizat filtre la ieșirile din oraș. Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, ar fi la a doua încercare de evadare.

Control politieFoto: Profimedia Images

UPDATE A fost prins bărbatul infectat cu noul coronavirus care a fugit din Spitalul de Boli Infecţioase a fost găsit luni seara de poliţiştii locali din comuna Ciurea, transmite Agerpres.

"În jurul orei 19,00 (după aproape trei ore de la semnararea dispariției-n.r.), bărbatul a fost depistat de un echipaj al Poliţiei Locale Ciurea, pe DJ 248, la ieşirea din localitatea Dumbrava", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Ioana Bîlea.

”Un pacient de 47 de ani, confirmat cu Covid -19, a părăsit spitalul. A plecat printr-un geam de la baie. Nu e la prima tentativă”, a declarat Carmen Dorobăț, manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, la Digi24.

Ea a precizat că pacientul încercase și „ieri sau acum două zile” să plece din spital, dar „brancardierii au intuit ce vrea să facă” și l-au blocat.

Managerul a adăugat că pacientul avea simptome ușoare și a comentat că bolnavii asimptomatici sau cu simptome ușoare au o „anumită nervozitate”.