La Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara a fost înregistrat un singur nou internat infectat cu coronavirus în ultimele 24 de ore, în timp ce de la începutul pandemiei, aici au fost vindecaţi aproape 260 de bolnavi, potrivit primarului Nicolae Robu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Un singur nou internat ca infectat cu SAR-CoV-2 şi niciun deces la Spitalul 'Victor Babeş' din Timişoara în ultimele 24 de ore. (...). Încă 16 vindecaţi (până duminică - n.r.) la Spitalul 'Victor Babeş' şi s-a ajuns la 258 de trataţi aici. Vă rog, nu recepţionaţi aceste comunicări drept triumfaliste! Ele sunt îmbucurătoare, dar pentru sănătatea noastră şi a semenilor, mai avem, încă, de stat în casă. Ascultaţi de specialişti. (...). Avem semne bune şi la nivel naţional, numărul de noi îmbolnăviri scăzând continuu după data de 16 aprilie, iar numărul de decese ajungând la doar nouă, în ultimele 24 de ore", afirmă, luni, Nicolae Robu într-un mesaj publicat pe Facebook.

Potrivit edilului, până în prezent, în judeţul Timiş au fost confirmate ca infectate cu SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei, 376 de persoane, ceea ce înseamnă 0,55 îmbolnăviri la mia de locuitori.

"Altfel spus, avem, la nivelul judeţului, aproximativ un infectat cu SARS-CoV-2 la 2.000 de locuitori, cumulativ în timp, de la începutul pandemiei", spune Nicolae Robu.