Vremea se va răci ușor, iar temperaturile vor coborî până la 16 grade. De miercuri însă temperaturile urcă până la 23 de grade, iar vremea devine mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă, potrivit meteorologilor.

Vreme frumoasaFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat luni prognoza pentru perioada 20 aprilie- 3 mai:

BANAT

Luni, vremea va fi apropiată de normalul perioadei, cu o medie a valorilor termice diurne de 19 grade, apoi se va răci ușor, până spre 16 grade. Din 22, aprilie temperatura va crește din nou, spre medii ale maximelor de 23 de grade în data de 26 aprilie, vremea devenind mai caldă decât în mod obișnuit. După această dată, va urma o nouă răcire până spre sfârșitul intervalului de prognoză, deși vor fi unele variații de la o zi la alta. Maximele se vor situa în jurul a 22 de grade, în medie regională. Temperaturile nocturne vor avea o tendință de scădere, în medie, de la 8 la 3 grade, în 22 aprilie. Ulterior acestei date, minimele termice vor fi în creștere, spre medii de 8-9 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată începând cu 26 aprilie.

CRIŞANA

Până în 23 aprilie, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 17 grade. După această dată va exista o ușoară creștere a valorilor maxime, iar până la sfârșitul intervalului, deși vor mai fi variații de la o zi la alta, media regională a acestora va fi de 20-22 de grade. Media temperaturilor minime va scădea de la 6 la 2 grade în 22 aprilie, apoi va crește până în 28 aprilie, când va atinge 8 grade. Până în ultima zi de prognoză nu vor fi oscilaţii termice importante. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere după 26 aprilie.

TRANSILVANIA

Variațiile termice diurne vor fi nesemnificative până în 23 aprilie, iar media acestora va fi de 14-15 grade. Ulterior acestei date va exista o creștere ușoară spre o medie de 20 de grade, în 27 aprilie. Până spre sfârșitul intervalului, deși vor fi ușoare oscilații de la o zi la alta, acestea nu vor fi importante. Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 5 grade în prima noapte, la o medie de -2...0 grade, în 25 aprilie. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere, spre 5 grade, în medie regională, în 28 aprilie. Până la sfârșitul intervalului de referință sunt estimate variații mici în regimul termic. Probabilitatea de ploaie va crește după 26 aprilie.

MARAMUREŞ

Până în 22 aprilie, variațiile termice diurne vor fi nesemnificative, iar media maximelor se va situa în jurul valorii de 15 grade, caracterizând o vreme ușor mai rece decât în mod normal. După această dată va exista o ușoară creștere a temperaturii aerului, iar până la sfârșitul intervalului nu vor fi variații importante și media regională a maximelor va fi de 18-20 de grade. Minimele termice vor fi în scădere de la o medie de 3 grade în prima noapte, până spre o medie de 0...1 grad în 24 aprilie. Apoi, până la sfârșitul intervalului, tendința va fi de creștere ușoară până la medii de 6-7 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după 25 aprilie.

MOLDOVA

Până în 22 aprilie, media valorilor termice diurne va fi de 12-13 grade, caracterizând o vreme rece pentru această dată, apoi va exista o creștere ușoară spre o medie de 22 de grade. Din 27 aprilie, temperatura aerului va scădea ușor, iar până în 29 aprilie media regională a maximelor se va situa în jurul a 19 grade. Apoi, până la sfârșitul intervalului, variațiile termice vor fi nesemnificative. Minimele termice vor marca o scădere până în 22 aprilie, de la o medie regională de 4-5 grade, la o medie în jurul a 1 grad. Apoi, vor exista variații ușoare până în 24 aprilie și media acestora va fi de 2-3 grade. Ulterior acestei date, tendința va fi de creștere a temperaturii aerului, spre medii ale minimelor de 7-8 grade. Estimările indică o probabilitate ridicată de ploaie după 26 aprilie.

DOBROGEA

Până în 23 aprilie, media regională a valorilor diurne va fi de 12-14 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor, spre o medie a maximelor de 19 grade, în 27 aprilie. Ulterior acestei date va exista o scădere a regimului termic diurn, iar până la sfârșitul intervalului, variațiile temperaturilor maxime vor fi nesemnificative și media acestora se va situa în jurul a 17 grade. Temperaturile minime vor fi în scădere până în 24 aprilie, de la o medie de 9 grade, la o medie de 4-5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor, iar până la sfârșitul intervalului media va fi de 9-10 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după 27 aprilie.

MUNTENIA

Până în 23 aprilie, media valorilor diurne va fi de 15-16 grade. Apoi, temperatura aerului va fi în creștere ușoară, iar media regională a maximelor va fi de 23-24 de grade, în data de 28 aprilie. Ulterior acestei date, va exista o scădere ușoară și până la sfârșitul intervalului de prognoză media maximelor va fi de 20-22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere, de la o medie regională de 9 grade în prima noapte, la o medie în jurul a 2 grade în 24 aprilie, apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 8-9 grade. Probabilitatea de ploaie va crește după 27 aprilie.

OLTENIA

În primele două zile, media valorilor diurne va fi de 14 grade, apoi va exista o creștere treptată spre o medie de 23 de grade, în 27 aprilie. Ulterior acestei date, temperatura aerului va scădea ușor, iar până la sfârșitul intervalului variațiile termice vor fi nesemnificative. Media regională a maximelor va fi de 20-22 de grade. Minimele termice vor marca o scădere până în 24 aprilie, de la o medie regională de 9 grade, la o medie în jurul a 3 grade. Apoi, va exista o tendință de creștere până în 28 aprilie, spre o medie a minimelor de 9 grade, iar până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni nu vor fi oscilaţii termice importante. Probabilitatea de ploaie va crește după data de 27 aprilie.

LA MUNTE

Temperaturile maxime, până în 23 aprilie, vor fi în medie de 5 grade, apoi tendința temperaturilor diurne va fi de creștere ușoară. Media acestora, până la sfârșitul intervalului, se va situa în jurul valorii de 10 grade. Minimele termice vor marca o scădere până în data de 22 aprilie, de la o medie regională în jurul a 0 grade, la o medie de -5 grade. Apoi, temperatura aerului va crește ușor și până în ultima zi, deși vor mai fi unele variații termice de la o zi la alta, media minimelor va ajunge în jurul valorii de 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată din 26 aprilie.